Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, June 4, 2017

Pembedahan Fibroid

Assalam dan hi!
Masuk puasa ke 8 sudah. Masuk hari ke 4 dalam bulan Jun. Cepat maaa berlalu. Rasa macam baru je kena operate bulan 6 tanggal 4hb yg lalu.
Alhamdulillah. 2 bln selepas operation makin beransur pulih. amatlah rajin (puji diri dulu) untuk masak di rumah. Sekarang, pemakanan semua keba jaga. Selain takut luka lama lambat sembuh, tp nak jaga keadaan rahim juga. Sebab hari tu, masa follow up dgn doc dia bgtahu ada banyak lagi fibroid kecik² di sekeliling rahim. Tp dia xleh nak usik, sbb berada di dinding rahim. What i havr to do is, jaga makan elok².
But alhamdulillah selepas pembedahan, dah xde rasa sakit senggugut lagi. 2 cyle dah, rasa mcm x period. Cuma darah masih banyak seperti biasa. Selepas operate tu doc nasihat berehat dulu minimum 3 bln sebelum nk conceive. Nampak gayanya kena tunggu la kan.
Rasa sakit tak selepas pembedahan? Sebenarnya sakit lagi bila kena senggugut. Siapa yg pernah alami senggugut teruk akan tahu rasanya. Lagipun, dunia perubatan sekarang canggih. Ada ubat tahan sakit bg mengurangkan rasa sakit.
Ok lah. Next post i share to you macam mana nak jaga bekas luka semasa pantang ye.


Related Article:

0 intelligent commentors:

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)