Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, December 28, 2015

Dear Husband

Dear Husband,

I dont know if you still read my blog or not. I Love You.

Terbaik Bagimu - Siti Nurhaliza

Rasaku kamu ada
di setiap sedih dan juga senangkurasanya kamu sudah menjadi bintangterang hidupku

Chorus:Masih kurang rasakumencintai hatimuingin aku jadi terbaik bagimu
Masih kurangkah akumenyayangi hatimumahu aku mengganti setiapsukar mu dengan tenang

Rasaku kamu adadi saat senyum juga tangiskuRasanya Kamu sudah jadi yangterbaik bagi aku

Ulang Chorus

Masih kurangkah akumenyayangi hatimumahu aku mengganti setiapsukar mu


Friday, August 7, 2015

Beruntung kah?

Beruntungnya jadi bintang, cantik tapi tak bisa dipegang.
Beruntungnya jadi matahari, bersinar tapi tak bisa dipandang,
Tapi beruntung lagi jadi tunggul, kaku dan tiada siapa kesah.


Thursday, August 6, 2015

Open House Raya 2015

Hi peeps.

I am excited and couldn't wait for my 1st time open house here. Invite you all to come and enjoy the foods. Danke!



Wednesday, July 8, 2015

SELAMAT HARI RAYA!

Kah! Kah!

Maaf. Tetiba dah selamat hari raya. Saja singgah di belog berhabuk ni. Dah lama tak dijenguk. Its been a long while.

Dah masuk minggu ketiga Ramadhan. Malam mencari Lailatul Qadar sekarang. Bagaimana amal ibadah kita? Cukupkah? Sempurna kah? Tapi makin kita menghampiri Sywal dan meninggalkan Ramadahan, makin banayk benda yang semakin melalaikan kita.

10 cabaran yang emngganggu kita dalam beribadah:-

  1. Smatphones - Gadjet
  2. TV
  3. Computers
  4. Chit-Chat / borak kosong ngan kawan
  5. Makan berat selepas berbuka dan buat kita mengantuk
  6. Shopping - Ini aku lah ni
  7. Melawat sedara mara
Ramadhan setahun sekali. Pesanan buat diri ini yang selalu leka.

Assalam.


Tuesday, February 10, 2015

FEBRUARI 2015

Assalamualaikum.

Its been a long silence here. Huh. Menulis dah tak semeriah dulu. Sibuk. No idea. No interest.

Since that I know someone reading this blog, I stop blogging. But yet, I miss my blog. I miss wriing my digital diary. Sokkay, thanks for being a reader.

Hari ni dah masuk hari ke sepuluh di bulan Februari. Pantas betul masa berlalu. Masuk tahun ketiga kerja di GMI. Masuk tahun ketiga jadi bini orang. But yet, still x merasa kehidupan suami isteri yang sebenar. Please jangan tanya kenapa x pindah lagi. Masih belum punya kekuatan. Tapi InsyaAllah, give me until next year, I promise. To be there for you my hubby. Thank you for your understanding.

Tahun ini akan ada banyak cabaan menanti. Entah, aku rasa macam ada banyak. Tapi harap kami berdua dapat lalui sekali lagi hubungan jarak jauh ini dengan cekal dan tabah. Moga cinta kita mekar kembang sekembangnya. Hahah.

Bulan ni bulan cinta. Seronok sebab bulan ni banyak jumpa hubby. Last month jumpa di Miri sebab balik Miri untuk kenduri anak sedara aku. Anak sedar kedua tapi yang pertama kahwin. Then balik KL semula. Hubby menyusul on the first week sebab kena gi kursus kat wakaf tapai. after a week kursus, jumpa lagi bini manja dia ni sampai cuti tahun baru cina habis. See. Happy teramat. Walau eksaited tu sekejap je.

Couldnt wait for this weekend.