Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, February 17, 2014

Misi 1 Hari 1 bekal

Good morning!

Breakfast apa hari ini? Siapa tak breakfast adalah orng yang rugi. Chewah. Breakfast sangat penting sebelum kita mula kerja sebagai pengalas perut menunggu waktu tengahari. Kalau nak diet sekalipun, breakfast lah yang tidak boleh di 'skip'kan.

Well, since kerja GMI, hari-hari keluar breakfast. Agak-agak sekali breakfast berapa RM yang keluar? Tahu tak sekali breakfast aku belanja antara RM5-10 bergantung pada tempat dituju. Belum masuk makan tengahari, dalam RM10-15 sehari. Kemudian makan malam pulak, memandangkan rumah takde peti ais maka kena g beli mini market selalu untuk masak d rumah. So sekali beli, expenses boleh cecah rm20 ke atas. Maka, secara kasarnya perbelanjaan makan untuk sehari berjumlah sekitar rm40-50 sehari. kalau dah RM50 kali sebulan, dah berapa tu? Huhuhu.

makanya, tetiba ras bertekad mulai saat ini nak bawa bekal je ke tempat kerja. Bermula hari ini, aku bawa brownies cake batik. :) Ini hasilnya.



So, apa kata jom join aku dalam misi #1hari1bekal :)

Related Article:

0 intelligent commentors:

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)