Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 12, 2014

HAPPY BIRTHAY & HAPPY 2nd ANNIVERSARY

Hi.

Setelah sekian lama, aku kembali. Entah samada for good or for a while. Heh. Being busy as a counsellor and as a student. Again. Journey to the Master for the 2 nd time. Later la cerita about the journey. Heh.

Last week is my birthday. First time in my life dapat 3 kek sekaligus. On my birthday itself, diraikan oleh my students then midnight with my friend. Alhamdulillah. Tomorrow lak dapat sebiji lagi kek from my colleagues  Feeling blessed.

Tahun ni kami berdua tak ke mana. Masing-masing sibuk. Hubby datang and accompany me pergi dan balik kerja. Well, that is more than enough. I love you hubby, from the bottom of my heart. Happy anniversary.




Monday, October 13, 2014

NO BRA DAY!!

Hi.

Everyone knows today is NO BRA DAY. Hari tanpa memakai baju dalam. But for me, No Bra Day is everytime when my husband is here. ahhahahahah! Bye.




Wednesday, September 3, 2014

CARA BELI NOMBOR PLAT KENDERAAN

Assalamualaikum WBT and Hi semua!

Maaf. Blog ni berhabuk sikit :p Post ni sepatutnya di upload bulan April yang lalu bila aku beli baby white. Now my baby white dah berusia 5 bulan. Tak sedar masa berlalu pantas.

Okay.

Hari ni nak share cara beli nombor kenderaan, which semua orang dah tahu cuma tak semua orang tahu ianya adalah mudah. Trust me. Aku masa pergi main redah tanpa persediaan yang cukup. Huhuhu.

Pertama, sediakan nombor pilihan anda banyak-banyak. Sebab anda takkan tahu apa nombor yang running dalam minggu tu. Contoh, aku nak beli no plat kenderaan 511 atau 1985 atau 1984 atau 1712. Jadi ini je nombor-nombor yang aku nak. Sekali bila datang situ, nombor yang tengah runnung bermula daripada 5+++ atau 5000 ke atas. Jadi nombor aku di atas terlepas.

Kedua, bawak RM200 untuk bayar nombor pilihan kita. Seandainya nombor yang korang nak tu belum dikeluarkan, maka untunglah boleh beli (jika masih ada) ATAU masuk tender kalau nombor yang korang nak tu terlepas. Selebihnya, sila rujuk website JPJ.

Tips pergi JPJ, sila datang awal pagi. untung aku masa tu sebab beli kereta tengah bulan dan tak ramai orang. Huhuhu.

Adioss!!


Thursday, May 22, 2014

AKU DAN INSTAGRAM

Salam.

Maaf. Sejak ada instagram, blog selalu terabai. Entah perasan atau tidak akan kewujudan blog ni. Namun sayang pula nak meninggalkan blog, sebab blog dah umpama diari. Buat bacaan di hari tua. Instagram mudah. Xperlu berkata-kata, biar gambar yang berbicara. Nak tahu cerita, hanya gambar mampu menunjukkan sama ada duka, suka atau lara.

Eh. Tengah mencari instagram aku? Nah. Search norhayatibasri. Jumpa la aku di sana. Adiosss.




Sunday, February 23, 2014

Hati Yang Terluka

Oh hati.
Kenapa begitu nipis sekali.
Sehingga mudah digurisi, sehingga mudah disakiti.

Oh hati.
Kenapa hanya sekeping.
Sehingga bila terluka sembuhnya lama sekali.

Oh hati.
Kenapa mudah berdarah.
Sehingga meninggal nanah.
Sehingga memamah waktu yang rapuh sukar diganti.

Mengapa hati ini sukar di mengerti oleh mereka yang punya hati, namun tak pandai mengubati.
Mengapa hati ini sering menangisi pada manusia yang tak pandai menghargai.
Oh hati.
Sembuhlah. Sembuhlah. Sembuhlah dari firasat membenci.


Monday, February 17, 2014

Misi 1 Hari 1 bekal

Good morning!

Breakfast apa hari ini? Siapa tak breakfast adalah orng yang rugi. Chewah. Breakfast sangat penting sebelum kita mula kerja sebagai pengalas perut menunggu waktu tengahari. Kalau nak diet sekalipun, breakfast lah yang tidak boleh di 'skip'kan.

Well, since kerja GMI, hari-hari keluar breakfast. Agak-agak sekali breakfast berapa RM yang keluar? Tahu tak sekali breakfast aku belanja antara RM5-10 bergantung pada tempat dituju. Belum masuk makan tengahari, dalam RM10-15 sehari. Kemudian makan malam pulak, memandangkan rumah takde peti ais maka kena g beli mini market selalu untuk masak d rumah. So sekali beli, expenses boleh cecah rm20 ke atas. Maka, secara kasarnya perbelanjaan makan untuk sehari berjumlah sekitar rm40-50 sehari. kalau dah RM50 kali sebulan, dah berapa tu? Huhuhu.

makanya, tetiba ras bertekad mulai saat ini nak bawa bekal je ke tempat kerja. Bermula hari ini, aku bawa brownies cake batik. :) Ini hasilnya.



So, apa kata jom join aku dalam misi #1hari1bekal :)


Wednesday, February 5, 2014

5 permainan ipad wajib main!

Hokay! Siapa hantu game angkat tangan!! Hahahah. When I bought my ipad, the first thing I did is install games. Sampai my ipad dah full capasity. Luckily my hubby berpandangan jauh, tau yg bakal bininya ketika itu belikan ipad 32GB utk main game sampai tak hengat makan mandi semua.

This antara games yang setiap hari wajib main hingga kadang main sampai tak mandi malam. Hek.

1. The Sims

Dulu masa kat universiti, game ni jadi fenomena. Sanggup g Warta cari semua siri the sims sebab setiap versi ada pelbagai. The Sims ni kalau tak jaga boleh mati woo org2 nya. Hahaha. Pernah 1 hari bila aku tertinggal ipad di rumah, kazen aku la jadi mangsa kena bagi makan, mandi, hantar kerja semua. Dasyat oo penangan sims ni pada aku. Satu sims satu rumah. Hek!

2. Candy Crush

Candy crush mencetus fenomena seantero dunia. Hatta kat FB request sana sini minta nyawa. Tapi takda la aku main setiap hari, sebab kadang tension jugak bila tak lepas2. Baru level 128. Korang level berapa?Hahahah.

3.Bejeweled

Ni pun best, pun game yang dulu-dulu kala. Ada banyak versi game, klasik, butterflies, mines and so on. Ok la untuk main saat tension.

4. Toy Defense

Ini game strategy nak perang. Nampak macam senang tapi xsesenang disangka. Bukan full game, sebab kalau nk level lgi tinggi kena beli la. So far, yang sedia ada pun dah mencabar. Boleh try kalau minat game jenis strategy.

5. New York Zombies

Game paling scary aku main, sebab bila main terasa debarnya bila zombies mendekat. Serius, takut. Ada misi perlu selesai dan kena upgrade weapon. Aku install bila tengah fre, kalau tak kena beli.

Ok tu je. Korang men game pe?



Tuesday, February 4, 2014

Hello Februari!

Hello Feb!

Februari biasanya dikenali sebagai bulan cinta. Bulan kasih sayang. Alhamdulillah, masih dikurniakan rezeki, walau bukan dalam bentuk zuriat masih ada rezeki lain menanti. Terima kasih Ya Allah. Ku terima apa adanya dariMU. Kerana kau saja mengetahui masa dan ketika untukku dapat rezeki itu.

Maaf, hari-hari sibuk sampai tak punya masa untuk hapdet segalanya di blog ini. Kalau rindu saya, cari saja di Instagram saya. :) Ingatkan cuti punya masa untuk sewing project tapi nang hado. Hubby is coming last Thursday. We spend time together for three days before he go to Wakaf Tapai for his course. But we will meet again this Friday and he will spend time with me until 12th Feb. Bahagianya dunia ku. Hehehe.

Ok lah, short entry today. Bye!