Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 26, 2013

Review 4: Official Photographer / Make Up Artist / Bridal Dress

Assalamualaikum w.b.t & Alloha!

Good morning :)

After a while, review kahwin asyik tertunda. Banyak yang ingin dikongsikan. Untuk kenangan katanya.

Official Photographer by Abang Saiforizam
Official MakeUp by Anggun Jelita (Reception in Miri & Kuching) / Momoi (Majlis Berlulut)
Official Bridal Attire by ALya







P/s: Some of the pic are taken by my luvly cousin too :)


Monday, March 25, 2013

HAPPY MONDAY!!!!!

Image by google.com



Tuesday, March 12, 2013

CATCH MY BREATH



 "Catch My Breath"

I don't wanna be left behind
Distance was a friend of mine
Catching breath in a web of lies
I've spent most of my life
Riding waves, playing acrobat
Shadowboxing the other half
Learning how to react
I've spent most of my time

Catching my breath, letting it go,
Turning my cheek for the sake of the show
Now that you know, this is my life,
I won't be told what's supposed to be right

Catch my breath, no one can hold me back,
I ain't got time for that
Catch my breath, won't let them get me down,
It's all so simple now

Addicted to the love I found
Heavy heart, now a weightless cloud
Making time for the ones that count
I'll spend the rest of my time
Laughing hard with the windows down
Leaving footprints all over town
Keeping faith, karma comes around
I will spend the rest of my life

Catching my breath, letting it go,
Turning my cheek for the sake of the show
Now that you know, this is my life,
I won't be told what's supposed to be right

Catch my breath, no one can hold me back,
I ain't got time for that
Catch my breath, won't let them get me down,
It's all so simple now

You helped me see
The beauty in everything

Catching my breath, letting it go,
Turning my cheek for the sake of the show
Now that you know, this is my life,
I won't be told what's supposed to be right

Catching my breath, letting it go,
Turning my cheek for the sake of the show
Now that you know, this is my life,
I won't be told what's supposed to be right

Catch my breath

Catch my breath, no one can hold me back,
I ain't got time for that
Catch my breath, won't let them get me down,
It's all so simple now
It's all so simple now

Catching my breath, letting it go,
Turning my cheek for the sake of the show
Now that you know, this is my life,
I won't be told what's supposed to be right

(Catch my breath)

Catch my breath, no one can hold me back,
I ain't got time for that
(Catch my breath)
Catch my breath (catch my breath), won't let them get me down,
It's all so simple now

LYRIC SOURCE : http://www.azlyrics.com/lyrics/kellyclarkson/catchmybreath.html


Monday, March 4, 2013

ISU LAHAD DATU: MENGAPA POLIS DAN BUKAN TENTERA!!!

Assalamualaikum. WBT dan Selamat Tengahari.

Rasanya semua mengikuti perkembangan isu Lahad Datu di Sabah. Termasuk aku. Namun semua menimbulkan pelbagai persoalan. Hentikanlah tunding menunding mencari salah siapa. Kelemahan yang sedia ada perlu diperbaiki bukan dikeruhkan lagi. Aku mengikuti isu Lahad Datu ni di beritasemasa.com. Pada aku, ada banyak lagi sumber2 yang boleh digunapakai (tapi bukan TV3).

Tertarik dengan komen di laman tersebut mengenai isu kenapa pihak tentera belum mengambil alih isu di Lahad Datu, di sini aku kongsikan jawapannya. Sama-sama kita renungkan.

MENJAWAB ISU PENCEROBOHAN LAHAD DATU !! 
MENGAPA POLIS DAN MENGAPA BUKAN TENTERA!!! 

1) jika kita guna tentera dahulu bermakna kita dalam berperang dengan Sultan SULU. 
2) Juga bermakna kita mengiktiraf Sultan Sulu secara langsung sebagai kerajaan yang sah yang mengistiharkan perang kepada kita. 
3)Dan jika ini berlaku ianya akan tertakluk kepada Geneva Convention dan beberapa protocol antarabangsa. Jika Polis sebagai pemerintah operasi bermakna: 

  • kita masih anggap mereka itu penjenayah dan penceroboh bukan combatant perang.
  • Polis kita akan menangkap dan menahan (perkatannya untuk polis ialah menahan bukan menawan – Menawan ialah perkataan Tentera ada beza di antara keduanya) 
  • Untuk mengelakkan mereka menjadi Tawanan Perang. Cukup sekadar sebagai tahanan penjenayah. Maka tuduahn di Mahkamah Awam boleh di lakukan, seperti tuduhan yang boleh kita buat keatas lanun Somalia yang kita tahan sedikit masa lalu. Mereka tidak di anggap tawanan perang. 
  • Boleh diektradisikan dengan lebih mudah ke Filipina. Kalau tindakan ketenteraan atau kita anggap perang susah nak bicara dan mana nak tempatkan mereka dan diklasifikasikan mereka ini? Maka jadilah macam kisah CIA dan Black Sitenya untuk WAR on TERROR mereka. Kita kena la buat macam Guantonamo BAy juga. Susah macam tu. 
  • Itu sebab kita mengambil langkah Polis terlebih dahulu. Jika tentera ambil alih sudah tentu jadi kes lain. Jika keadaan tidak boleh di kawal lagi maka LOCAR AREA EMERGENCY (darurat setempat) boleh di isytiharkan. 
  1. Ianya seperti darurat waktu ribut banjir New Orleans dahulu- tentera USA ambil alih bukan lagi polis tempatan) Dalam keadaan ini bermakna bukan satu negara Malaysia darurat dan bukanlah bermakna perang kerajaan Malaysia dan Sultan Sulu. 
  2. Darurat hanya untuk keselamatan sahaja dan LOCAL AREA SAHAJA. Rasanya bukan seluruh Lahad Datu pun, hanya sekitar kawsan pencerobohannya sahaja. Nampak hati-hatinya dan telitinya Kerajaan dalam hal ini? Menurut langkah satu persatu? Ingat kes Maunah dahulu? Mula-mula polis. Kemudian Tentera ambil alih. Dan setelah tentera ambil alih tuduhan kepada Mohd Amin (ketua Almaunah) yang membawa hukuman mati ialah tuduhan mengistiharkan perang kepada Yang Di Pertuan Agung. Beliau tidak di tuduh sebagai orang awam iaitu tuduhan Membunuh (i.e; Bunuh polis SB tu). Beliau di tuduh sebagai combatant Perang. 
  3. Persoalan sempadan bolos. Mereka masuk sikit demi sedikit dengan bot pancung dalam kawasan yang mana sempadan adalah kabur dan menjadi tradisi penduduk tempatan berulang alik menjalankan perniagaan secara “butter trade”, nelayan dan lain-lain. Lagi pun kawasannya luas. Tiada ada negara dalam dunia yang tidak dibolosi sempadannya. Yang sukar sedikit ialah Israel dan Vatican. Israel sebab temboknya dan Vatican City sebab di dindingnya dan juga di kepung oleh bandar Rom. Hatta USA pun sering di cerobohi sempadannya oleh orang Mexico. Negara China yang terkenal dengan Gerat wallnya sering di cerobohi orang bangsa Mongolia Nomad atau bangsa padang steppe yang berulang-alik (serupa dengan kes Lahad datu – golongan yang tidak mempunyai sempadan).
So Malaysian, let us pray together for Lahad Datu. Please stay unite.