Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, January 6, 2013

Review 3 : Bilik Pengantin

Assalamualaikum W.B.T.

Bilik pengantin ni siap sehari sebelum kami nk nikah. Nikah Hari Sabtu, Pagi Ahad baru nk siapkan bilik pengantin. Ni gara2 aku terlewat check-in bag untuk flight balik hari rabu. Natijahnya, aku minta kawan aku yg dtg khamis mlm untuk bawakan. Nasib baik. Sangat haru-biru ok.

Bilik aku kecik je, jadi yg mendeko adlh aku dn my mr hubby. Kesian hubby, sepatutnya kami berdua dh duduk senang lenang, tp apakan daya. Keluarga besar x menjanjikan apa2. Jd kamilah pengantin, kami jualah tukang hias bilik. Last nya, jadilah bilikku syurgaku. :)

Bilik ni paling aku sayang. My late father hias bilik ni dengan kayu kecik2 yg menjadikan bilik aku lain dr yg lain. N im proud of him, seorang yg sangat teliti dengan hasil tukang kayu nya. Tetiba teringat dulu, masa sekolah menengah. Aku seorang je yg diletakkan dlm kelas kemahiran hidup bahagian pertukangan. Budak2 perempuan lain semua dalam kelas Ert, belajar masak2 dan menjahit, dipendekkan cerita, bila diminta untuk hasilkan rak kayu drpd 3 bongkah kayu, aku bawa balik dan minta arwah bapa yg buatkan. Sudahnya, rak aku jd sgt cntik dan lain dr yg lain. Mak tahu sbb apa? Sebab dia buat ukiran kiri dan kanan rak kayu aku. Ahahaha.

Ingat aku dpt A? Mmg taklah. Ahaha. Sbb cikgu tahu kerja aku tak sebaik dan secermat itu dlm bertukang :)

Ok. Balik kisah bilik pengantin. Nak tengok keseluruhan bilik? Aku terlupa nk ambik gambr keseluruhan. Hahahah.









Related Article:

1 intelligent commentors:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Oh cantiknya baju yang tergantung tu :)

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)