Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 28, 2013

Oh Cuti Panjang

Assalamualaikum & Selamat petang!

Tak terlambat kot untuk aku ucapkan Selamat Menyambut MaulidurRasul buat umat Islam semua. Tak lupa buat rakan-rakan yang menyambut Hari Thaipusam. selamat menyambut Hari Thaipusam!

Cuti hari khamis dan Isnin, aku panjangkan hingga ke 2hb Februari. Ngeh2! Mr deng2 datang menemani sang isteri tercinta. :) Rencana awal hendak ke Penang. Tapi tunda sehingga hari Selasa (esok) memandangkan aku tahu mesti jem di sana sini. Jadi aktiviti kami berdua banyak dihabiskan di rumah dan menjalankan tanggungjawab sebagai isteri solehah *uhuk*

Ok! Setakat dua perenggan di atas, entri yg ditulis pada hari Isnin. Sambungannya pada malam Selasa (hari ini). Great. Nampak sangat blog ni berhabuk. Adoi. Malas nk menulis, tp idea banyak bersarang di kepala. Sebab dh ada hobby baru iaitu layan Instagram. Sapa ada Instagram, sila follow sekarang :)

Orite, selamat malam! Pagi ni nk ke Penang. Me and hubby nk rehat. Ngeh3



Thursday, January 17, 2013

LISTEN! LISTEN!LISTEN!

Linny:Telefon,telefon berbunyi! 


MingMing:Telefon,kmi dtg!


Linny & MingMing:Ada JAWS dlm bhaya 


SZohra:Ada JAWS dlm bahaya di sana!


Tuck: Itu anak JAWS, dia ada masalah! 


Ming-Ming: Ini serius! 


SZohra : Mesti tolong dia 


Linny n semua: Slmtkn JAWS ! i speak you follow. Wonder Pah! Wonder Pah! Kami dtg..membantu anak JAWS dlm kesusahan!


Wonder Pah dah brjaya mmbntu anak haiwan dlm ksusahan. 


Ming-Ming: Kami tk Bsr 


Zohra: dn kami tk kuat Bila brkrjsma, smua jd mudah!


Go Wonderpah!



lol!!


Sunday, January 6, 2013

Happy Sunday Peeps!





Review 3 : Bilik Pengantin

Assalamualaikum W.B.T.

Bilik pengantin ni siap sehari sebelum kami nk nikah. Nikah Hari Sabtu, Pagi Ahad baru nk siapkan bilik pengantin. Ni gara2 aku terlewat check-in bag untuk flight balik hari rabu. Natijahnya, aku minta kawan aku yg dtg khamis mlm untuk bawakan. Nasib baik. Sangat haru-biru ok.

Bilik aku kecik je, jadi yg mendeko adlh aku dn my mr hubby. Kesian hubby, sepatutnya kami berdua dh duduk senang lenang, tp apakan daya. Keluarga besar x menjanjikan apa2. Jd kamilah pengantin, kami jualah tukang hias bilik. Last nya, jadilah bilikku syurgaku. :)

Bilik ni paling aku sayang. My late father hias bilik ni dengan kayu kecik2 yg menjadikan bilik aku lain dr yg lain. N im proud of him, seorang yg sangat teliti dengan hasil tukang kayu nya. Tetiba teringat dulu, masa sekolah menengah. Aku seorang je yg diletakkan dlm kelas kemahiran hidup bahagian pertukangan. Budak2 perempuan lain semua dalam kelas Ert, belajar masak2 dan menjahit, dipendekkan cerita, bila diminta untuk hasilkan rak kayu drpd 3 bongkah kayu, aku bawa balik dan minta arwah bapa yg buatkan. Sudahnya, rak aku jd sgt cntik dan lain dr yg lain. Mak tahu sbb apa? Sebab dia buat ukiran kiri dan kanan rak kayu aku. Ahahaha.

Ingat aku dpt A? Mmg taklah. Ahaha. Sbb cikgu tahu kerja aku tak sebaik dan secermat itu dlm bertukang :)

Ok. Balik kisah bilik pengantin. Nak tengok keseluruhan bilik? Aku terlupa nk ambik gambr keseluruhan. Hahahah.









Tuesday, January 1, 2013

I Love Cardigan!

Assalamualaikum! Hello peeps!

Happy New Year 2013! First entry for first month in 2013! In Shaa Allah I will keep update my review on my wedding. Tapi akan diselang-selikan dengan ceritera cerita ku hari-hari :). After this my blog will more uploading pictures than words :)

Ok, shall we start with fashion? Oh yeah!!Who like to wear cardigan?? Or outfit dress like jacket? Me like to wear cardigans and now mood untuk kumpol jacket, blazer or cardigan. New year plan nk buka online business and now still on process. Tengah kumpol budget and hope berjalan lancar :)

Cardigans bukan sahaja sangat sedap dipakai, tapi boleh jadi stylo dan nampak chic kalau pandai digayakan. Pakai dengan top, sarungkan jeans / legging kemudian kaki sarungkan dengan boots / flat shoes! Wolla!!

Source: Google images


Selalunya aku membuat pemilihan cardigans berdasarkan mood  musim dan bajet. Ditambah faktor kalau sedap mata memandang dan ikut hati mati. And here is my favourite cardigans including jackets :)


Knit Cardigan. (Price: RM30)



Printed Cardigan brand Cotton On (price : RM 30)


Polka dot cardigan brand ThePoppy, bought from ThePopLook (Price:RM46)

Cartoon Black & White (Price:RM10)

Loose cardigan (RM25)

Electric Blue cardigan (Price: RM25)

Black short Jacket bought at pasar malam (Price : RM10)

White soft cardigan brand Cotton On (Price: RM30)

Dan ada banyak lagi cardigan / jacket / blazer yg I really love much. And you can called me cardigans addictor :)

Thank for reading! K bai!