Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, December 31, 2012

New Year CheckList

Assalamualaikum & Salam sejahtera.

Today is last day in 2012. Then next week aka next year, kita dh masuk tahun baru Masehi 2013. So, say bubye dengan 2012. Buka buru dan buka azam baru :)

Sejauhmana azam 2012 korang tercapai? Azam aku 100% dah tercapai. Tengok wishlist 2012 aku di sebelah kanan blog, itulah azam aku di permulaan.

Pertama, dapat Master pada tahun 2012 sebelum usia menjejak 30 tahun. Alhamdulillah dah.
Kedua, dapat kerja selari dengan degree aku, yup. I'm a counselor now. Tapi bertahan sampai bila aku tak tahu sbb my husband in Kuching and I'm here stuck with my ambitious.
Ketiga, kahwin. Yes, I'm married now. Alhamdulillah syukur, jodoh itu telah sampai dan dia pilihan hatiku yg tepat. In shaa Allah. Sampai ke Jannah.
Keempat, yes. Aku ada ipad. Seriyes, I can't live without my ipad. Hubby no 1 dia nombor 2. Hubby xde, ipad no. 1. kuang2.

Ada empat je azam aku tahun ni. Nampak xbyk. Tapi usaha kepada itu bukan sedikit kami curahkan. Ya, kami. Aku dan hubby. Bersama-sama memastikan azam aku tercapai dan terus tercapai. Alhamdulillah sekli lagi.

Hokei. Jom. Kalau azam tahun 2012 dh tercapai, kita buat azam baru pula tahun 2013. Kalau ada yang tak tercapai, forward ke depan. In shaa Allah, betul niat dan usaha DIA akan tolong :)

Azam tahun baru 2013:
1. Duduk dengan hubby. Buat masa sekarang, jalan itu masih kabur, moga akan diterangkan jua kelak oleh-NYA.

2. Melancong!

3. Beli rumah!

4. Buat bisnes online

5. Jadi hamba-Nya yg solehah. Ameen.

Tips mudah kalau nak pastikan azam tahun baru kita tercapai, sentiasa ingat dan tulis azam kita kemudian simpan di tempat-tempat yang kita selalu berada. Misalnya di opis, di diari, laptop atau di blog macam aku :) Ni aku kongsikan cara-cara nak letak widget Notepad kat blog yang aku cedok dari satu blog. Aku dah lupa pula nak letak sumebr dia. Nanti aku cari. Jom cuba!


1. Pergi ke Dashboard -> Design -> Add Gadget  ->  Html/Javascript 
2. Highlight dan copy(Ctrl + C) code di bawah ni :

<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="satuchecked />satu <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="duadisabled />dua <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="tigachecked />tiga <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="empatdisabled />empat<br />
</form>


3. Paste(Ctrl + V) code tadi pada ruang html/javascript.
4. Preview n save.

P/S: 
Gantikan:
HIJAU - senarai barang atau hajat yang korang nak
MERAH -  checked ~ untuk papar tanda tick pada list
               disabled ~ untuk hide tick pada list
van

Related Article:

0 intelligent commentors:

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)