Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 11, 2012

B2B 9 : DIY DOILY PAPER LAMP



Ya.. Pernah tak korang tengok lampu yang dibuat daripada Doily Paper? Creative kan? Dan ianya super duper cantik gileeerrrr.... Sama la jugak gaya nya cara untuk korang buat nest lantern. Siapa yg tak tahu apa itu nest lantern, sila google sendiri. Sebab aku malas nak hyperlink.. ngeh ngeh ngeh...

Apabila doily paper, paper lantern dan bunga tisu tengah in skrg ni, aku antara org yg tak mahu pun ketinggalan (dalam kata lain mengada-ngada) untuk menDIY my wedding preparations. Doa-doakanlah semuanya berjalan lancar!

Orite, we begin the steps.

Bahan-bahan perlu ada :

  1. Of coz Doily Paper
  2. Big Baloon (yg keras tu, bukan yg lembut tau. Yg lembut mudah pecah)
  3. Gam diniding / Wallpaper glue
  4. lampu tergantung
  5. berus

Cara-cara:
  1. Gam doily paper satu persatu di seluruh balon tu.
  2. siap :)

Hahahahah... pecahkan la baloon tu.. baru nampak cantik.. Macam kat bawah ni...
........
......
.....
....
...
..
.
.
.
.
.



Tadaaaaa.....




Idea dipetik daripada : www.carlykmyta.com


Related Article:

0 intelligent commentors:

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)