Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 12, 2012

B2B 10: DIY CREPE PAPER

Asslamualiakum W.B.T & Good morning!

Kalau dah namanya DIY, makanya semuanya dibuat oleh aku sendiri. Menjadi atau tidak sekurangnya aku puas hati sebab aku dah usaha untuk menjadi pengantin bajet walau hakikat aku tidak membajetkan diri apabila membeli dan membelah ketika membuat persiapan perkahwinan. Nah!! Amekaww! Aku membebel.

Nokkkkk... aku punya duit aku punya suka kalau aku nak DIY atau beli atau whatever membazir sekalipun. Yet, kahwin hanya sekali. Tapi jangan risau, saya bukan shopaholic untuk brg perkahwinan makanya tidak akan ada pembaziran dalam perkahwinan saya. Sebab saya suka gaya simple and yes, elegant.

So.. entri ni ditulis bukan untuk dengar dan baca bebelan  aku. Tapi nak share dan memudahkan korang B2B yang bercita-cita untuk menDIY masa wedding day korang nanti. Ini idea aku untuk membuat bunga crepa paper plus bunga tisu sebagai backdrop pelamin nikah aku. Doakan semoga berjaya nok..

Antara pencetus idea korang leh klik pada linkj yg aku sediakan. Kat situ ada step & prosedur jenis bunga yg korang nak.

1. Giant Paper Rose by greenweddingshoes.com

2. Crepe Paper Flowers by Honestlywtf.com



 3. Crepe Paper Flowers by thebridescafe.com

Selamat DIY ye :)

Related Article:

0 intelligent commentors:

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)