Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, March 29, 2012

PILIHAN KU SAMSUNG GALAXY TAB 2

Assalamualaikum W.B.T.

Oh yeah! Baru semalam aku diskusi bersama Mr CCK mengenai gajet tab. Aku masih keliru antara pilihan Ipad 3 atau Samsung Galaxy Tab 10.1". Bila Ipad 3 dikatakan akan menjadi "panas" apabila bermain game sepenuhnya, membuatkan aku menunda semula hasrat itu. Samsung Galaxy 7.7" pula bermain di minda kerana boleh diginakan untuk membuat panggilan dan dalam masa yang sama bermain Internet. 

Baru sahaja aku berhasrat alangkah baiknya Ipad 3 dan SGT 10.1" boleh digunakan untuk membuat panggilan dan dalam masa yang sama aku boleh bermain game. Oh Yes!! Belek Harian Metro (28.3.2012) rupanya Samsung membuat kejutan dengan mengeluarkan SGT 2. OhSEM!! 

Kekuatannya ada pada sistem operasi Android 4.0, dgn kamera hadapan dan belakang (kedua-duanya 3mpx), dan akses pasaran android lbh 400 000 pilihan. Apa yg penting dapat membuat panggilan dan dalam masa yang sama aku boleh main game dengan sepuas hati. 

Nak lebih detail.. SILA KLIK SINI!!
Weeeee!!!!!


Wednesday, March 28, 2012

Wordless Today #5

Assalamualaikum W.B.T

I LOVE MY BFF ^.^



Monday, March 26, 2012

AWAL LAMAR SCHA SECARA LIVE @ASTRO...SO SWEET...

Please lamar me with dat huge Bebear Lalink!! ^.^




Saturday, March 10, 2012

MAAFKAN AKU... AKU TAK SENGAJA

Assalamualaikum,

Entri minta maaf memang tak boleh blah! Nak minta maaf pada siap, benda dah berlaku. Salah siapa? Salah kan diri ku sendiri.. Huhuhu..

Muka bersalah +.+

Kenapa?? Salah apa? Salah sebab berbelanja tak hengat dunia!! Ini yang aku malas kalau sekali dah turun melawat blogshop atau shopping malll, membeli tak hengat!! Memang alah membeli menang memakai la!! Aku rasa setiap minggu perabis duit. Shopping dan shopping!!

Sekali lagi MISS SHOPAHOLIC berbelanja di ETUDE HOUSE Sunway Piramid. Ada sale yo! Sangat berbaloi2 :)

Semua ni ada diskaun dari 30% - 50%
Paling penting nak kongsikan produk etude O2 White C Tone Up Emulsion dan Toner. Harga asal RM49.90 setiap satu, dapat diskaun 30% jadi RM 34.93. Fungsinya mencerahkan dan menyahtoksikan ton kulit yng tidak sekata. Paling penting memberikan vit C + B3 + O2 supaya kulit putih dan tidak kusam. So, tunggu hasilnya :)

Toner dan emulsion
Selain beli toner dan emulsion, aku beli maskara dan eyeliner. Tunggu esok aku akan buat review pula. Tengok best atau tak k :)

So, tu jew :) Selamat malam!!





Friday, March 9, 2012

WAREHOUSE SALE @SUBANG JAYA

Assalamualaikum

Another shopping spree for me tomorrow with bestie :) Plan to get heels and bag for my wedding :p Charles & Keith doing their warehouse sale until 90%. So, go check it out!!




Thursday, March 8, 2012

BILA IDEA MENULIS MASIH TIADA

Assalamualaikum


Menulis.. Menulis dan menulis. Bukan semua orang dilahirkan dengan idea menulis. Nak dapatkan idea ada sampai kena terjun lombong tidur dulu kemudian bangun untuk dapatkan ilham (macam AKU). Lebih-lebih lagi kalau bab menulis tesis nak semngat nya takkan pernah sama dengan semangat SHOPPING atau berjalan di KOMPLEKS MEBELI-BELAH seperti di Sg Wang, Sunway Piramid, 1Utama dan sebagainya.


Oh!! Kenapa perlu dalam mengambil ijazah sarjana muda atau sarjana perlu menulis tesis? Kenapa minta sediakan buku kira-kira ke, kumpul resit ke di sepanjang pengajian supaya semau graduan belajar menghargai sarjana yang mahal sehingga membuatkan hutang PTPTN melambak-lambak... huhuhu...




ok lah! Masa untuk tidur dan moga-moga ada idea :)


Tuesday, March 6, 2012

SHOPPING SPREE #2

Assalamualaikum & Good Morning :)

Sabtu lalu, buat pertama kalinya aku menjejakkan kaki ke Market @Jaya One untuk window shopping SHOPPING :P #Sambilketawajahat. Sila jangan salah faham ye, mentang-mentang duit PTPTN dah masuk guna duit untuk pergi SHOPPING. Oh tidak! Itu dulu yew.. Sekarang aku pakai duit aku DENG-DENG #sambilketawajahat lagii...ahahah..

Best! Walaupun jalan sorang-sorang T.T tapi terapi tangan kaki mata dan poket sangat bertenaga untuk membuat satu pusingan dan berpusing-pusing sampai mata juling tengok baju-baju dan kasut-kasut yang memikat jiwa nuraniku. Walau harga nya mak haih! Kalah butik di Jalan Bangsar. Apa yang menariknya di bazaar ini ialah si penjual adalah terdiri daripada online blogger seperti Un-Masqued, Igloo, House of Allure, Vintage Biri-Biri dan banyaklagi.

Hokey! Jom tengok apa Miss Shopaholic sedekah belanja kat situ!! :)


1. Smile Shirt bought from Unknown shop for RM15 & Prelove beige pants for RM15

2. Grey Blazer bought from Un-Masqued for RM15

3. Inspired by ZARA blazer also bought from Un-Masqued for RM72
 Selain daripada pakaian, aku beli Bunny bear yang sangat comel :)


4. Tabung Bunny yg boleh dicabut kepalanya. Bought for RM10
Kemudian on the way balik, aku terserempak pula dengan badge comel belaka. Teringat pula zaman degree dulu selalu kumpul badge. Memandangkan 3 keping RM10, aku rembat 3 :P



Tu jew.. Hihihi.. Stress tak tengok?? 

P/S : Jangan terkejut banyak beli blazer sekarang sebab gila blazer dah :)


Friday, March 2, 2012

SHOPPING SPREE #1

Assalamualaikum.

Miss Shop-aholic spend her Money on the 1st Mac :)

1. Army Cardigan

2. White sleeveless/Beige pant

3. Japan Kntted Long Dress
4. Miss Rose eyeshadows/ M.A.CBlusher
X.O.X.O