Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, February 10, 2012

REVIEW FILEM #1 :CHRONICLE

Assalamualaikum dan Salam Jumaat semua :)

Today, yesterday, tomorrow i'm so busy sampai nak buat entri takde masa. Walhal, so many things happen lately. Tapi sebelum bercerita tentang kisah-kisah seharan yang berlaku dalam kehidupan seharian aku, ni nak kongsi tentang filem Chronicle. Siapa dah tengok?? Sila LIKE! (Ada ke butang LIKE -_______-)

Ringkasan Sipnosis:
Filem ni bermula dengan kehidupan seorang anak remaja yang hidupnya sedih sekali sebab  ada bapa kaki pemabuk, pembengis dan kaki pukul. Ditambah dengan maknya yang sedang sakit. Anak muda bernama Andrewmemiliki personaliti yang pemalu dan satu-satunya kawan dia ialah sepupunya iaitu Matt. Pada satu malam, Matt mengajak Andrew ke parti supaya Andrew boleh mendapat kawan dan bersosial. Namun segala berubah apabila Steve rakan Matt mengajak Andrew ke satu lubang misteri dan di situ bermula lah kisah magis Andrew dan rakan-rakannya kerana mereka telah mendapat kuasa telekinesis. Ok. Sinopsis lebih lanjut boleh rujuk KAKIWAYANG.



Aku dan Diah menonton berdua di Alamanda. Tak tahu la kenapa kami boleh pilih CHRONICLE. sebab tengok trailer di atas kot membuatkan kami tertarik. Rupanya sangkaan meleset. Pada 20 minit pertama, ya aku cukup teruja bilamana mereka bertiga dapat kuasa yang super power OHSEM!! Tapi semakin menuju plot kemuncak sangat membosankan dan aku rasa macam dah hilang arah tuju cerita pula. 

Ending yang sangat tak best. Cuma moral of the story, kalau tetiba korang dapat power macam tu.. SILA JANGAN SALAH GUNA KUASA anda... Kalau aku terjemahkan cerita ni mengikut konteks tempatan, sesuai la kalau agaknya dituju kepada pegawai-pegawai tinggi yang ada kuasa super luar biasa. Kenapa aku cakap macam tu?? Yela.. Pegawai yang ada kuasa untuk meluluskan geran tanah, YB yang menyalah gunakan kuasa, rasuah golongan pegawai kerajaan dan tak lupa juga kuasa pegawai yang hampeh berlagak lebih besar kuasa daripada yang berkuasa, sila tonton filem ni. sebab endingnya.... yang gila kuasa akan dibunuh oleh yang baik..

kakakhakakah.. apakah moral of the story aku boleh diterima??

oh ya! Di sebalik selepas menonton filem ni di ALamanda, ada cerita sebenar yang berlaku kepada kau dan Diah :)




Related Article:

1 intelligent commentors:

-✿Ayu✿- said...

akak yg nka ayu editkn blog eh...nt contact ayu dkt fb...link fb ade dkt entry td...

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)