Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 1, 2011

Design Template Terbaik : Untuk Blogger sahaja

Assalamualaikum wbt! Selamat Pagi!

Kali ini nak buat entri pasal design template untuk blogger. Aku rasa ramai yang pakar tentang design tempalte masing-masing kan. Kalau aku, aku tak pakar. Sebab tu lebih suka dapatkan free template daripada mana-mana hosting yang tawarkan template percuma. Ada banyak. Tinggal pilih dan sesuaikan je dengan content blog masing-masing.

Di sini aku senaraikan hosting yang menawarkan design-design menarik bagi memudahkan kalian semua. 5 senarai hosting design template terbaik (5 je nok!) :

1. Besttheme.net
- Menawarkan pelbagai design yang unik dan menarik. Sesuai untuk mereka yang inginkan kelainan dalam blog masing-masing. Malah juga menawarkan design blog untuk mereka yang menjalankan perniagaan secara online.

Besttheme.net
2. Gecko and Fly
- Apa yang menarik dengan geckoand fly.com ni dia sediakan juga template yang sangat simple dan klasik. Mungkin ada antara korang nak design yang tidak banyak bermain dengan warna, di sini la tempat yang sesuai untuk mencari 10 design blog yang kalsik.
geckoandfly.com

3. Zoomtemplate
-Web ini memudahkan kita mencari design blog yang diingini. Misalnya kalau nak pilih design blog ikut warna, ikut tema, ikut keluasan, ikut column dan lain-lain yang mana korang nak cari pun senang.  Bukan setakat design untuk blogger tapi juga design untuk template.
zoomtemplate.com

4. Blogskin
- Yang ni pulah menawarkan blogskin yg menarik & comel-comel semua. Tapi bukan boleh upload macam upload design tu. Kena revert template pergi klasik. Sebleum nak tukar template, bacalah dulu arahan & cara nak tukar ye. Kalau tak coding lari :)
Blogskins.com

5. The Cuttest Blog On Block
- Sesuai dengan namanya, memang semua blog-blog didesign sangat CUTE ok! Ada macam-macam bentuk, ada animasi, ada blink-blink! Sila pilih! :P

The Cutest Blog on The Block

So, apa tunggu lagi! Go change your blog and design lelawa :)




Related Article:

0 intelligent commentors:

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)