Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 8, 2011

Air Asia Buat Promo!!!! Jom Cuti-cuti Malaysia!


Oh yeahhh! Syarikat penerbangan murah AIR ASIA akan buat promosi tambang murah serendah 10 sen untuk smeua penerbangannya. Ya!! 10 sen weh. murah tu. Apa yang perlu dibayar ialah tax lapangan terbang dan minyak kapal terbang.. Hehe. Yela, kalau tak macam mana nak terbang kan. Apa lagi, cepat pergi serbu laman web Air Asia di sini, dan tempah penerbangan anda.

ooooppppsss!! Nanti dulu. Jangan main tempah jer.

Masa penerbangan haruslah daripada Julai 2012 hingga Oktober 2012. Tempoh penempahan harus lah dibuat daripada 8 Disember 2012 hingga 11 Disember 2012. Apa lagi!! Jom terjah!!


Wednesday, December 7, 2011

Wordless Today #3



Monday, December 5, 2011

Senarai Menunggu

Assalamualaikum W.B.T! Selamat Tengahari uols!


Dah masuk minggu kedua bulan Disember! Siapa puasa hari ini? Selamat menjalani ibadah Puasa, moga dapat rahmat dan hidayah NYA. Masuk minggu kedua ni menandakan masa semakin suntuk. Sebab ada tujuh Assignment lagi yang perlu disiapkan. TUJUH uols! Ko ada? Aku lah manusia yang suka buat kerja last minute, nah hambek! banyak perlu baca, perlu diulas! 

Aku punya senarai assignment Menunggu yang perlu untuk disiapkan :)
1. Prof Samsudin : Ulasan teori - Due date Selasa (6.12.2011) 
   -------> In Progress


2. Dr Ali Salman : Ulasan makalah - Due date Jumaat (9.12.2011) 
   -------> In Progress


3. Dr Yusof : Ulasan isu - Due Date Rabu (14.12.2011) 
   -------> Pending


4. Prof Samsudin : Kajian kes - Due Selasa (19.12.2011) 
   -------> Pending


5. Dr Ali Salman : Esei penuh - Due date (23.12.2011) 
   -------> Pending


6. PM Fuziah Kartini : Ulasan teori - Due date (31.12.2011) 
   -------> Pending


7. PM Fuziah Kartini : Seminar teori antarabudaya - Due date    (31.12.2011) -------> Pending


Ada sesiapa free?? Tolong aku buat assignment :)
Will update soon yah :)


Thursday, December 1, 2011

Design Template Terbaik : Untuk Blogger sahaja

Assalamualaikum wbt! Selamat Pagi!

Kali ini nak buat entri pasal design template untuk blogger. Aku rasa ramai yang pakar tentang design tempalte masing-masing kan. Kalau aku, aku tak pakar. Sebab tu lebih suka dapatkan free template daripada mana-mana hosting yang tawarkan template percuma. Ada banyak. Tinggal pilih dan sesuaikan je dengan content blog masing-masing.

Di sini aku senaraikan hosting yang menawarkan design-design menarik bagi memudahkan kalian semua. 5 senarai hosting design template terbaik (5 je nok!) :

1. Besttheme.net
- Menawarkan pelbagai design yang unik dan menarik. Sesuai untuk mereka yang inginkan kelainan dalam blog masing-masing. Malah juga menawarkan design blog untuk mereka yang menjalankan perniagaan secara online.

Besttheme.net
2. Gecko and Fly
- Apa yang menarik dengan geckoand fly.com ni dia sediakan juga template yang sangat simple dan klasik. Mungkin ada antara korang nak design yang tidak banyak bermain dengan warna, di sini la tempat yang sesuai untuk mencari 10 design blog yang kalsik.
geckoandfly.com

3. Zoomtemplate
-Web ini memudahkan kita mencari design blog yang diingini. Misalnya kalau nak pilih design blog ikut warna, ikut tema, ikut keluasan, ikut column dan lain-lain yang mana korang nak cari pun senang.  Bukan setakat design untuk blogger tapi juga design untuk template.
zoomtemplate.com

4. Blogskin
- Yang ni pulah menawarkan blogskin yg menarik & comel-comel semua. Tapi bukan boleh upload macam upload design tu. Kena revert template pergi klasik. Sebleum nak tukar template, bacalah dulu arahan & cara nak tukar ye. Kalau tak coding lari :)
Blogskins.com

5. The Cuttest Blog On Block
- Sesuai dengan namanya, memang semua blog-blog didesign sangat CUTE ok! Ada macam-macam bentuk, ada animasi, ada blink-blink! Sila pilih! :P

The Cutest Blog on The Block

So, apa tunggu lagi! Go change your blog and design lelawa :)