Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, November 17, 2011

Bagaimana Nak iklankan Sewa Bilik/Rumah

Assalamualaikum wbt peeps! Good Mornink :P

Kali ini tetiba terfikir nak buat entri pasal nak cari penyewa rumah. Al-maklum, sepatutnya entri ni keluar sebulan yang lalu masa tercari-cari penyewa rumah. Tapi takpe, masih tak terlambat nak kongsi ilmu dan pengalaman kan? :)

Aku jenis yang sangat malas nak buat kerja-kerja leceh. Apa kerja leceh? Buat iklan dan tampal tepi-tepi dinding, tampal kat stesen bus segala bagai. OMG! Jatuh standard mak. Hahah! K gurau (nanti kena hambat dengan mak sebab tak sedar diri ~.~).

Jadi, busywoman macam aku ni gunala kemudahan yang sedia ada. G tampal iklan kat laman web iBilik dan juga Mudah.my memang cukup memudahkan. iBilik hanya akan 1 hari untuk iklan ditampalkan dan kemudian esok dah dapat panggilan.

iBilik

Contoh iklan yang aku buat:
Klik untuk besarkan gambar

Feedback nya? Awesome. Percayalah, korang akan mudah nya dapat penyewa rumah. Cuma tinggal pilih, tanya sedikit latar belakang dan confirmation je.

Laman web kedua ialah Mudah.my . Memang mudah ok. Cuma ambil masa 3 hari untuk iklan korang di upload ke dalam laman web. Tapi sehingga ke hari ini orang keep calling tanya pasal sewa bilik. Hahah. Jangan lupa keluarkan iklan selepas dapat penyewa ye Jangan jadi macam aku:)


Tips : Jangan lupa minta deposit, sebab nak tahu dorang serious ke tak.

Selamat Mencari Penyewa :P


Related Article:

3 intelligent commentors:

muhammad syahmi said...

kalau http://bumbung.my/ pernah cuba? ok tak?

Azhari Ahmad said...

Belum cuba lagi ada 1 bilek utk d sewa ! Bagaimana cara nya utk d sewa d sri damasara !

Azhari Ahmad said...

Belum cuba lagi ada 1 bilek utk d sewa ! Bagaimana cara nya utk d sewa d sri damasara !

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)