Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, September 29, 2011

October..Month of busy is coming!

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera :)

Pernah tak uol mengalami satu keadaan di mana dlm satu hari mcm tak cukup je kerja kena buat? Selalu bila buat kerja dari pukul 9 pg sampai 5 ptg, tiba masa nak balik kawan pun tegur "Ko tak balik lagi?".."Eh,dah pukul 5 ke?"..Pernah tak? Kalau tak pernah sah uol banyak ms sengang.haha.Ooops!

Aku rasa jadual keja utk bln 10 tersangat pack. Bermula esok (even esok still bln Sept) dh kena buat report utk pihak Dekan.Hasil projek soal selidik semasa Hari Konvokesyen UKM minggu lepas,buat edaran lepas tu report. Hmmm. Kemudian meeting esok pg bersama Dr Kuik dari pukul 9.30-10.30. Kmdn perbincangan report graduan bersama Dr Chang menyusul. Diikuti lunch di Kiara Royal Club Selangor bersama pihak IPRM mengenai projek KTP (Knowledge Transfer Programme) pula. Berlangsung dr tghr sehinggalah ke petang.

Pukul 6 pula kuliah Komunikasi Global.Perghh!itu bru 1 hr esok.Belum lagi minggu hadapan.7hb meeting utk MENTION 2011, 11hb & 12hb persidangan MENTION. 18hb GCA conference di Hotel Istana dan 29hb Malam Perdana.Nmpk sikit lg,belum masuk terkejar2 kelas mlm diikuti senarai assignment.



Makanya, banyak perancangan perlu dibuat. Tapi malangnya selalu berakhir di atas kertas sahaja. Tsk! Tsk!Someone has suggestion??Plan your work or work your plan?which one should come first? :p

Good Night!!


Wednesday, September 28, 2011

#1:Wordless Today :)



Tuesday, September 27, 2011

The greatest man.. He is my boss!

Assalamualaikum & Salam sejahtera!

Today just started key in our data with some helpers yet Dr Chang's students. This project called Graduates Exit SUrvey which is including for my future thesis and Dr Chang's students. I'm glad Dr Chang is my supervisor. He help me a lot and taught me to think out of a box.

But sometimes his expectation was to high for ordinary student like me -.-. in the other side, his style change me lots. Highest thank you for him. He is hrdworking person, inspiring me to manage my time and plan my work (which hrd for me to follow). Always support us whenever we need, back up us in whatever situation (which no racist) compared to the person from your own 'root'.

Dear sir, whatever mistake I hve done I'm sorry!I really sorry for the careless I've done. Now I learn my mistake and I won't repeat it again in the future. Tsk!Tsk!


Thursday, September 22, 2011

Wish You Were Here By Avril Lavinge


I can be tough
I can be strong
But with you, It's not like that at all

There's a girl who gives a shit
Behind this wall
You just walk through it

(Refrain)
And I remember all those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you everywhere
But right now i wish you were here

(Chorus)

Damn, damn, damn
What I'd do to have you
Near, near, near
I wish you were here.


I love the way you are
It's who I am don't have to try hard
We always say, say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

(Chorus)

Damn, damn, damn
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.



Damn, damn, damn
What I'd do to have you
Near, near, near
I wish you were here.

[Bridge]
No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go..Oh..Oh..


No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go..Oh..Oh..

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, let go, let go

Credit to DirectLyrics








Wednesday, September 21, 2011

How to Blog Via BlackBerry Device

assalamualaikum!
apa khabar?lama x hapdet belog ku ini!rindu nk buat blogwalking,tp apakan daya..masa amat mencumburuiku.minggu ni minggu ys sesangat sibuk.sebab banyak keja.tp bukan itu yg nk diceritakan,tp psl hapdet blog dgn berry hitam.haha.

lantaran aku nie mls nk translate,korang baca ler sendiri.aku suka share ilmu,sbb bila share pahala dptla sikit.bole tlg topup d akhirat.ni utk sapa2 ada berry hitam,ungu,pth atau seangkatan yg nk mudah happdate blog or wordprrss sila la klik kat halaman berikut!

check cek cekidout! +.+


Friday, September 16, 2011

Selamat Hari Malaysia

Assalamualaikum & Good morning Peeps,

Selamat Hari Malaysia! :)

Hari nie Hari Malaysia,ramai yang tak tahu Hari Malaysia nie apa sbb selalunya sambutan untuk Hari Kemerdekaan. Baiklah, aku pun takla arif sgt. Tapi sbb sblm ni pernah mangajar di kolej So I know a little bit. Hahaha.

Hari Malaysia diraikan pada 16 September 1963 (betulkan aku kalau tersilap). Ada bnyk sbb mengapa diraikan. Antaranya sempena penggabungan Sabah dan Sarawak dengan Semenanjung Malaysia. Penggabungan ini adalah penting ketika itu kerana ketika itu,Tanah Melayu bergabung dengan Singapura menjadikan Komposisi kaum pada ketika itu tidak seimbang. Ma


Semalam awal ke opis. Tiba-tiba Dr Wan dtg,
"Yati,awak kenal Hazlin senior awak?"
"Haaa?Senior saya tak kenal Dr Wan -.-"
"Dia penerbit RTM,dia nk crik budak Sbh Srwk.Nk interview pasal Hari Malaysia."

Dan dgn muka toyo nya,pegi la jumpa Cik Hazlin. Sampai-sampai,rupenya intebiu untuk sambutan Hari Malaysia. Siap kena rakam dgn video kamera lagi. Jakun nya aku. Hahaha.

Nak tengok hsilnya? Dah kuar semalam di RTM jam 9.30pm @TV1. Malangnya ompunya badan tak dapat nk tonton sbb odw ke Kuantan semalam! Huhu. Balik nie nk g crik la.hahah.

K peeps! Penat!



Sunday, September 4, 2011

BERAYA SAKAN

Salam semua.

Dah lama tak update blog. Sibuk. Bukan setakat sibuk melayan tetamu, malah melayan anak sedara seramai 12 orang dalam satu rumah pada satu-satu masa yang sama amatlah memeningkan kepala. Namun itulah makna kemeriahan hari raya yang sebenar bila semua berkumpul dan saling mengeratkan silaturrahim antara satu sama lain.

Rasa gembira tidak terhingga buat si dia yang tersayang kerna sanggup datang dari jauh menyambut Raya bersama ku meredah 12 jam perjalanan dari Kuching ke Miri semata-mata untuk menyambut Lebaran bersama ku. Dan aku... Belum pernah sekali pun di sepanjang 3 tahun perhubungan kami menyambut Lebaran bersamanya di sana. Kerana ku menyimpan hasrat untuk menyambut Lebaran bersamanya di kampung halaman nya bila kami bergelar suami isteri kelak. Amin amin Amin.

Lagi seminggu cuti ku berbaki. Sekembalnya kelak ada banyak perkara akan menyusul. Arghh, tak nak pikir dulu. Habiskan keriangan, kegembiraan dan kesenangan di sini. 3 hari bersama si dia di sini harus dimanfaatkan dulu. *.0

Thanks for coming My Lurvely Deng-deng :P


Orite. Update seterusnya ya!