Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, August 18, 2011

FUNGSI BB CREAM

Assalamualaikum W.B.T & Selamat Tengahari!

Tetiba terfikir tentang BB CREAM. Selama ni dok dengar je kawan-kawan cakap pasal kebaikan BB CREAM. Jadi aku google sana sini, cari which is the best bb cream product yang sesuai for me. Well, sebelum nak guna perlulah dulu diselidiki apa fungsi produk tersebut. Jangan men semborono jer, lebih-lebih lagi kulit aku sekarang tengah high maintanance (berjerawat ler). Pemilihan produk yang baik dan berkesan amatlah diperlukan. T.T

Orite. Fungsi BB CREAM ni ada banyak depend kepada brand apa. Secara umumnya, BB CREAM ni mempunyai fungsi untuk :

  1. Melembap (Mosturizing)
  2. Memutihkan (Whitening)
  3. Sinaran UV (Sunblock)
  4. Mengawal Minyak (Oil Control)
  5. Menyembuhkan (Healing)
Tahukah anda penggunaan BB CREAM ni sangat famous di kalangan wanita Asia terutama dipakai oleh artis-artis Korea mahupun Jepun? No wonder they have a nice skin, kulit putih dan bersinar. Salah satunya adalah pemakaian BB CREAM. 

Artikel terbaik yang aku baca tentang BB CREAM ni, korang boleh pergi kat laman web di bawah:
  1. Blog Malaysianbabes
  2. Makeup Happy
Dalam kepala otak aku, selepas di usha ke sana dan di sini maka aku nk pergi grab this thing.


Credit Picture : Kimoko.livejournal.com
Elianto BB Cream mendapat review yang baik daripada para penggunanya. Lebih-lebih lagi Elianto merupakan produk dari Korea dan sesuai untuk kulit Asia macam aku. *Smile*

Come, go grab and post your review bout dis product and let me know :P


Related Article:

3 intelligent commentors:

Effa said...

hi... salam..
saya pun baru terfikir nak beli BB cream. tapi nak beli BB cream Bodyshop, Shiso range. hehhe.. pastu nak beli contact lense raya. hehe. tu je lah yang tinggal utk dibeli. yg lain dah settle.. heheh.. :))

cheQnOnO said...

Wassalam Effa. Ya, sy pon nk beli contact lense. tercari-sari jugak. Selamat Hari Raya Effa, thanks sudi datang :P

Effa said...

No problem. :)
nanti2 sy singgah lagi ok. salam ramadhan. Take care... :)

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)