Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 19, 2011

. THE INVIGILATOR

Jam 11.45 pagi. Jejalan dari satu blog ke satu blog. Akhirnya aku singgah ke blog Zahiril Adzim. ya, Hero Juvana yang baru sahaja menamatkan jalan ceritanya semalam. Awesome! Aku peminat JUVANA. Aku juga peminat Cikgu Zakiah. Ya, nanti nak cari pofile Cikgu Zakiah.

Ok. Bukan nak cerita pasal JUVANA. Cuma nak kongsikan pada korang semua sebuah jalan cerita pendek yang di arahkan oleh Manesh Nesaratnam. Sinopsis :

Mengisahkan tentang dua oang guru lakonan Cheryl Samad dan Tony eusoff yang menempuh pelabagai cabaran dan dugaan di sepanjang perjalanan mereka sebagai seorang guru. banyak metafora dalam perjalanan jalan cerita ini terutamanya sedikit gambaran kekecewaan terhadap kelemahan sistem pendidikan di negara kita. Lebih menariknya, filem ini juga tercalon serta pernah ditayangkan di Fukuoka International Fiilm Festival, Raindance Film Festival, Australian malaysian Film Festival, Short Shorts Film Festival & Asia Pacfic, Dawnbreakers International Film Festival and London Asian Film Festival.

Amacam? Cool kan. Jom la layan The Invigilator. Pastu jangan lupa share kan pada kawan-kawan :P

Related Article:

0 intelligent commentors:

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)