Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, July 28, 2011

LIVE : MALAYSIA VS SINGAPURA



VS


                            


VENUE : STADIUM BUKIT JALIL
TIME : 8:45 PM

Go Malaysia Go!! I'll be there for you. Kih! Kih! Thanks for sponsor my friend Rahman :P




Wednesday, July 27, 2011

PERSON BEHIND THE BLOG


I came to UKM in July 2005 to study Psychology in National University of Malaysia (also known as Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM).  I’m glad and very please to be in UKM, because of that I decided to continue my master in Communicaton Management also in UKM. It is over 4 years now since I first came minus two years because I was going back to Sarawak.

I’ve seen so many new things and different kind of cultures not only in UKM but also in another states around Semenanjung Malaysia which I believe have made me a better person today. If I could summarize me in few words, I would say: I’m someone who love to travel, love breathtaking scenery/architectual and get easily amuse by people, environment and their unique behavior.

Therefore in April 2009 I’ve decided to create norhayatihjbasri.blogspot.com to share with everyone my journey Nature of Life through pictures and writings. I’m not a professional photographer / writer, therefore you would see my lack of experience in the pictures/writings. If anyone ever have a good advice, feel free to comment. I believe there’s still a room for improvement and I’m totally open for feedback.

If you happen to be around Malaysia (most probably Kuala Lumpur/Kajang/Bangi) and want to meet up, just let me know. I’m very please to actually knowing almost everyone. :P

Disclaimer: All pictures display in this blog are from my collection unless stated. If anyone interested in using the pictures, let me know first. :P


JOURNEY TO KUALA PILAH #DAY 2

Orite.. sambungan daripada Journey #Day 1.

Just wake up at 12.30 pm. Having my breakfast BRANCH - bihun goreng + telur goreng = superb. Rasa macam disayangi bila ada orang sediakan sarapan LUNCH di tengahari, betul-betul menikmati kesenangan. Ahaks. Biarpun hanya sementara. =.=

Then, 4.40 pm arrived at Seremban Parade. Menemani Mama Dillah shopping utnuk barang-barang bayi. FYI, dia dh ngandung 6 bulan. But seyesly, tak nampak pun 6 bulan.

Macam 4 bulan kan? Ke aku yang tak tahu perut orang mengandung ni T.T

Menemani membeli barang-barang bayi ni, buat aku rasa macam tak sabar plak nak ada baby kahwin..hihi.. kalau ada baby tapi tak kawin mcm pelik plak kan? BTW, shopping kat PARKSON macam best jer. Macam-macam ada. Baju baby pun lawa-lawa. Macam kat bawah ni...

The Price sama harga baju orang dewasa tu

Selesai ngeshope, singgah Watson. The best thing is SITI NURHALIZA datang. Menyempat la tangkap video menyambut ketibaan Dato' T.


video

Dato T is awesome n gojes gitew.

Ok, lupakan Dato' T. Sambung semula ngeshope. Keluar dari Seremban Parade, singgah pula ke JUSCO. Sambung semula Shopping! Jenjalan dan balik!

Waiting for Dato' T

Why I think I lebih gemuk dari Mama Dillah hah??

Pesta Buku @Jusco
Agak ramai la jugak


Pesta Buku Negeri Sembilan 2011

Selalu nampak kedai Ain Maisarah di mana-mana Pesta Buku

Day 2 end.. Nak tengok perlawanan bola sepak Malaysia Vs Singapura pula.


Tuesday, July 26, 2011

JOURNEY TO KUALA PILAH #DAY 1

Last weekend I go to Kuala Pilah, visiting my bestfriend Dillah. I write this article during in the train and anytime when I have free time.So enjoy reading peeps!

My journey begin at 5pm. Waiting for the train almost take 20 mins. Yes, this is Malaysian time. Kat board ckp kol 5.00 dtg nya 20 min kemudian. Urgh. Me, accompany by my friend Mizah, she going back to her hometown  while I'm going to Dillah's place (her workplace actually).

Yah, to be frank i'm so excited. Almost a year I never take a ride with train (KTM) and since i own a car too. Now on the way to Seremban & the journey will take 35 mins.

Now 6.30 pm, on my way to Kuala Plah. From Seremban to Kuala Pilah will take around 40 mins (I guess). Enjoying the green environmental here remind me to my hometown, Sarawak. Tsk! Tsk!

7.20pm. Yeah! I arrived at Dillah's house. Rehat + recharge = Lapar. Then me + Dillah go to pasar malam. Walla!! Banyak menu membuat diriku rambang mata. Rasa mau rembat semua.




The people

Mr Nice Guy selling Otak-otak

Yummy Otak-otak and Sata

Roasted corn

Durian ni sangat murah. 1 kilo = RM2. Wa rembat sebiji! Sedap!

From Left : Mocha cheese Cake, Chocolate Cake & Blueberry cheese Cake

At the end, Mode kenyang samapai tak terhabis makan nasi ayam masak rempah. Pon sedap.

To be continued... Day 1 end.


Thursday, July 21, 2011

Blog Sedang Di Baik Pulih



Quotes Time #1

Better to write for yourself and have no public, than to write for the public and have no self.
-Cyril Connolly


Wednesday, July 20, 2011

SETAHUN JAGUNG GA~ASMA'S FELTING BOX

Asma's Felting Box

Assalamualaikum W.B.T.
Menjengah ke blog Asma, ada buat GA. Buat kali pertamanya aku nak try GA, selalu tengok orang lain join. Tak kisah la menang tak menang yang penting CUBA! :P

"Saya Join Setahun Jagung GA dari Asma Felt Box kerana hadiahnya sangatlah kiut-miut :P"


Tuesday, July 19, 2011

Bila Lelaki Mengomel Pasal Perempuan

Assalamualaikum W.B.T! Selamat Petang.

Satu hari ni kerja aku jejalan dari blog ke blog jew. 40min buat kerja selebihnya blogwalking. Haha. dah tu rajin pulak nak buat review post entri orang. Ha ha Ha. kali ni aku buat blogwalking kat blog I'm Beautiful Me.

Berbalik pada post dia, dia masukkan fakta mengenai perempuan yang di 'ngomel' oleh lelaki. Saya sebagai perempuan memainkan peranan untuk balas balik. Peace no war! Happy reading :P

1. Salah satu kegemaran orang perempuan ialah menyalin resepi, fotostat resepi dan hafal resepi. Dan salah satu ketidakgemaran perempuan ialah masak ikut resepi.
Myself : Yang makan masakan perempuan tu nanti sang lelaki jugak kan?

2. Menurut satu kajian, kebanyakan wanita akan berkata "tengok anak orang teringat anak kita"; dan menurut satu kajian lagi, kebanyakan  lelaki akan berkata "tengok bini orang terlupa bini kita'.
Myself : Itulah lelaki. Pantang nampak wanita cantik.

3. Selangkah lelaki sam dengan tiga langkah orang perempuan bila berjalan tapi tiga langkah orang lelaki akan menjadi satu langkah orang perempuan bla dia orang nampak ada jualan besar-besaran!
Myself : Itu tandanya perempuan suka berjimat!

4. Wanita memang pemurah... sebab itu dorang berpuas hati tabur duit kat shopping complex tiap-tiap minggu!
Myself : Sekarang dah tak main tabur di shopping Complex, tabur kat online shop jer.

5. Orang perempuan tidak akan menjadi perempuan yang baik sekiranya dia tak tahu... tarik muncung empat, lima depa time merajuk! Sekali pandang lipstik kat bibir perempuan tu sama sahaja warna merah, tapi dua kali pandang warna tu sebenarnya tak sama; ada merah ros, merah sirap, merah hati, merah darah dan duit merah!
Myself : habis tu, dah tu jer kaler si suami mampu beli. Huish!

6. Menurut satu kajian, 99.9 peratus punca pergaduhan suami isteri adalah berpunca daripada ister. Dan satu lagi kajian, 99.9 peratus punca pendapatan suami isteri adalah berpunca daripada suami!
Myself : Dah itu tanggungjawab lelaki mencari rezeki untuk isteri. Kes gaduh pulak, kalau lelaki tak terhegeh-hegeh nak tambah satu, takdelah terjadi kes gaduh-gaduh ni ooii!!

6. Antara orang yang disayangi wanita dalam dunia ini ialah suaminya dan tauke shopping compleksnya.
Myself : Adalah juga sang suami dalam senarai pertama tu.

7. Binatang yang suka berlenggang dan tak berhenti-henti bersembang ketika berjalan itik. Manusia yang suka berlenggang dan tak berhenti-henti bersembang ketika apa saja ialah per... per...!
Myself : nak cakap perempuan lah tu.

8. Wanita sanggup mengeluarkan berpuluh ringgit untuk beli alat make up dan mereka juga tergamak habiskan duit untuk membeli pencuci make up. Nampak sangat merekalah satu-satunya makhluk di muka bumi ini yang suka sangat buang duit beli alat make up!
Myself : Lelaki sanggup mengeluarkan berpuluh ribu untuk beli alat ganti kereta dan sanggup menghabiskan duit untuk modified kereta. Nampak sangat lelaki pun 2x5!

9.  Orang perempuan akan membelek muka di cermin sekurang-kurangnya 3 kali sebelum ke tempat kerja, 6 kali semasa di tempat kerja dan 3 kali pula selepas balik kerja dengan mengambil masa kira-kira setengah jam setiap kali. Ini bererti selama 6 jam sehari orang perempuan buat kerja tak berfaedah tengok muka sendiri!
Myself : La, tak berfaedah ke tengok muka sendiri. Patut lelaki tak kisah bila muka mereka macam muka pecah rumah!

10. Menurut satu kajian lagi, jumlah wanita memakai cermin mata adalah 3 kali ganda dibandingkan dengan lelaki. Ini adalah kerana mata wanita mudah rabun sebab mereka mudah rambang mata!
Myself : Berdasarkan kajian baru-baru ni, jumlah penuntut wanita di IPTA adalah 60:40 yang mana perempuan lebih ramai daripada lelaki. Ini menunjukkan wanita rabun mata disebabkan sibuk menelaah buku malam-malam; berbanding jumlah penuntut lelaki di pusat serenti ialah 60:40 yang mana penghuni lelaki lebih ramai daripada perempuan. Menunjukkan lelaki jarang terkena rabun mata sebab dah biasa pecah rumah orang malam-malam. Hi hi hi. Peace!

11. Tempat yang selalu menjadi tarikan kepada wanita ialah shopping complex, pasar malam, pasar sehari dan pasar tani. Ini sekali lagi menunjukkan wanita memang suka menghabiskan duit!
Myself : Elok lagi tu wanita pergi pasar malam, pasar tani dan segala bagai jenis pasar. Sah-sah kena beli barangan rumah untuk bagi suami makan. Tapi tempat yang selalu menjadi tarikan lelaki adalah pusat karaoke, pusat urut, pusat judi dan segala pusat yang sewaktu dengannya (termasuk lah pusat serenti tadi). Tak caya? Gi la tengok.

12. Seorang lelaki yang beragama Islam dibenarkan untuk berkahwin sampai empat. Jika semua lelaki yang ada di Malaysia ini tak kira yang tua atau muda berkahwin empat, wanita tetap juga tak boleh lari daripada kes mengumpat!
Myself : La? Apa kena mengena kahwin empat dengan perempuan mengumpat? Tak paham aku.

13. Menjelang bulan puasa, rata-rata orang perempuan akan mengurangkan kekerapan bercakap dan menambah kekerapan membeli belah!
Myself : nak beli barang keperluan untuk raya semua diuruskan oleh perempuan. Lelaki takkan sediakan semua tu punya.

14. Orang perempuan memang mudah berkecil hati. Dalam sehari sekutrang-kurangnya lima enam kali mereka berkecil hati. Jika ini berterusan selama beberapa tahun tak mustahil lama-lama orang perempuan akan kehabisan hati!
Myself : Kecil hati dengan suami tang tak pandai jaga hati isteri!

15. Wanita telah diiktiraf sebagai kaum yang paling bijak terutama dalam hal berbelanja!
Myself : Malah wanita juga bijak terutama dalam hal memilih waktu ketika berbelanja.

16. Kebanyakan perempuan akan cari kawan bila nak makan, tapi mereka jarang benar keluar belanja kawan makan berbanding lelaki.
Myself : Sebab itu perempuan suka keluar dengan kaum lelaki, sah-sah lelaki akan belanja punya. Sekali lagi menunjukkan perempuan memang bijak!

17.  Menurut satu perangkaan, gigi orang perempuan tidak boleh bertahan lama. Paling lama cuma sampai umur 50 tahun sahaja. Selepas itu, orang perempuan cuma tinggal gusi sahaja. Ini adalah kesan kuat bercakap ketika muda.
Myself : Rasanya lelaki lebih ramai kot yang tak dapat tahan lama. Sebab kebanyakannya dah reput akibat merokok dan kebiasaannya akan reput dari muda lagi.

18. Sejenis burung yang boleh terbang sepanjang hari tanpa mengibaskan kedua-dua sayapnya dikenali sebagai albastross. Sejenis manusia yang boleh bercakap tanpa henti-henti dikenali sebagai ...
Myself : .....

19. Salah satu kegemaran orang perempuan ialah menyimpan kuku panjang. kalau dihimpun dan dicantumkan kuku-kuku perempuan seluruh Malaysia, ianya sama panjang dengan jambatan Pulau Pinang!
Myself : Ntah mana dapat fakta ni kau pun tak tahu.

20. Hampir kesemua wanita memang suka memakai kasut bertumit tinggi. Kebiasaannya paling tinggi tumit kasut seorang wanita ialah 10cm. Jika semua kaum wanita di Malaysia, termasuklah di Sabah dan Sarawak memakai kasut yang tumitnya setinggi 10cm, tumit-tumit kasut itu kalau dikumpulkan cukup untuk dibuat sup bagi seluruh rakyat Malaysia, tak kira lelaki atau perempuan!
Myself : Apa kejadahnya tumit nak dibuat sup. Kau nak ke makan sup tumit?

Orite! Lelaki ada nak balas? :P


. THE INVIGILATOR

Jam 11.45 pagi. Jejalan dari satu blog ke satu blog. Akhirnya aku singgah ke blog Zahiril Adzim. ya, Hero Juvana yang baru sahaja menamatkan jalan ceritanya semalam. Awesome! Aku peminat JUVANA. Aku juga peminat Cikgu Zakiah. Ya, nanti nak cari pofile Cikgu Zakiah.

Ok. Bukan nak cerita pasal JUVANA. Cuma nak kongsikan pada korang semua sebuah jalan cerita pendek yang di arahkan oleh Manesh Nesaratnam. Sinopsis :

Mengisahkan tentang dua oang guru lakonan Cheryl Samad dan Tony eusoff yang menempuh pelabagai cabaran dan dugaan di sepanjang perjalanan mereka sebagai seorang guru. banyak metafora dalam perjalanan jalan cerita ini terutamanya sedikit gambaran kekecewaan terhadap kelemahan sistem pendidikan di negara kita. Lebih menariknya, filem ini juga tercalon serta pernah ditayangkan di Fukuoka International Fiilm Festival, Raindance Film Festival, Australian malaysian Film Festival, Short Shorts Film Festival & Asia Pacfic, Dawnbreakers International Film Festival and London Asian Film Festival.

Amacam? Cool kan. Jom la layan The Invigilator. Pastu jangan lupa share kan pada kawan-kawan :P


Monday, July 18, 2011

.Peminat MU dimalukan di Stadium Bukit Jalil

Pagi, jam 8. Odw ke tempat kerja dengar HITZ fm. Deejay cerita pasal Wayne Rooney tweet kat Twitternya. Memberi penghargaan kepada peminatnya yang memakai baju tertulis namanya semasa training Liverpool. Agak-agak lepas ni femes la budak tu.


Then, petang ni layan FB. Terbuka FB Johan yang upload video di bawah nni. Ada banyak lagi yang mempersoalkan tentang isu ni. Tapi for me, sangat memalukan buat org macam tu. Bukan dia bunuh orang pun masa tu. takpe, yang memalukan individu tersebut di hadapan khalayak ramai kau jawablah kelak di padang Masyar. Ish ish ish. Inikah Malaysia??


Selepas tengok video tersebut, tak paham kenapa perlu agresif sangat. Dia tak buat pa pa pon, pakai baju Fan Club dia. Tak payah la sampai nak suruh dia buka baju. Yela, kalau ye pun peminat LIVERPOOL, ARSENAL or apa-apa kelab terpulang la pada masing-masing nak pakai bju pe. Tak jadi isu pun. duduk sama-sama, tengok sama-sama, jangan malukan Malaysia dengan cara kuno macma ni. adoyai. Ini macam pun ada.

Peace! No war!


Unexpectation of Love



Sometimes LOVE can't expected. Some person easy to falling in love while others so hard to falling in love. There a tip for you to choose your love, but it also depend on your taste (& flavour of man). hahaha.

Once you fall in love witth your bestfriend, ruining your friendship forever. This will teach who your true friends are, and the fine line between friendship & more.

Once you fall in love with someone you believe to be perfect, you will learn that no one is perfect. and that you should never be treated as any less than you deserve.

And once you fall in love with someone that is exactly like you, this will teach you about who you are and who you wan t to be.

Believe me, when you're through with all that, the people who care about you is the most are the ones that you hurt, and the ones that hurt you are is the ones you needed the most. But most of all, you learn that the LOVE is only a CONCEPT and is not something that can be defined. It is different to each person that experiences it.

The most important is, you will learn to respect each and every person on this earth, knowiing that everyone only wants to be loved.

Well, thats what i've read here.


Friday, July 15, 2011

Assalamualaikum! Good Morning uols!

Menulis memerlukan idea. Idea kadang-kadang datang dengan sendiri nya dan kadang-kadang kena fikir dulu baru dapat idea. Bila nak menulis dalam blog ni, kebiasaannya aku akan menulis terus kalau ada benda yang terlintas, malas nak buka buku tulis. atau buka Microsoft Word tulis. I'm not that kind of rajin punya orang. Haha. That's why kalau perasan banyak typo error which is not good la. tapi nak buat macam mana, malas punya pasal. Hihihi.

Ok. mana nak dapat idea menulis? Salah satu kaedah yang paling senang aku buat ialah dengan membuat 'blogwalking'. Jadi aku share satu artikel dari salah satu blog dan melahirkan artikel ini. Happy reading & writing!

1. Pastikan struktur artikel adalah tersusun
  • Apabila menulis sesebuah artikel, pastikan artikel tersebut mempunyai pengenalan, isi dan kesimpulan. Pengenalan harus menyatakan idea utama yang ingin diutarakan. Isi untuk mengembangkan hujah anda sama ada dalam satu atau beberapa perenggan. Kesimpulan harus pendek dan merumuskan keseluruhan artikel.
2. Gunakan sub-tajuk
  • Pembaca online adalah kurang bersabar. Teks yang terlalu panjang mudah membuatkan pembaca bosan untuk meneruskan pembacaan mereka yang menyebabkan mereka meninggalkan blog anda dalam masa yang singkat. Sub-tajuk adalah cara terbaik untuk membuatkan artikel anda lebih mudah dibaca. Ia membolehkan pembaca untuk mendapatkan idea ringkas tentang isu yang diutarakan dalam artikel anda.

3. Pastikan artikel blog anda rasional
  • Tetapkan idea-idea anda ke dalam perenggan-perenggan dan jangan melompat dari satu topik ke topik yang lain ataupun keluar topik. Semua hujah dan idea perlu mengalir secara logik dan rasional agar pembaca anda tidak ‘sesat’ dalam memahami artikel anda.

4. Gunakan gambar
  • Tidak semua artikel blog boleh diilustrasikan melalui gambar, namun kebanyakannya boleh. Tidak dinafikan, gambar boleh menarik perhatian pembaca dan membuat teks kelihatan lebih mesra pembaca.

5. Elakkan menggunakan nombor dan butiran teknikal
  • Jangan peningkan pembaca anda dengan istilah-istilah saitifik atau butiran teknikal melainkan jika anda sedang menulis untuk sejumlah pembaca yang sangat khusus. Cuba gunakan bahasa perbualan sepanjang artikel anda. Jika ingin menggunakan bahasa saitifik, pastikan anda mempunyai bahasa yang mudah untuk menjelaskannya kepada pembaca.

6. Jangan silap menghakimi pembaca (overestimate/underestimate)
  • Anda tidak perlu menjelaskan tentang sesuatu yang umum telah diketahui oleh pembaca, tetapi jelaskan hal-hal yang mungkin pembaca ingin fahami. Jika anda tidak yakin bagaimana untuk membezakan perkara mana yang perlu diperjelaskan dengan perkara yang tidak memerlukan penjelasan, fikirkan jika teman anda akan memahaminya. Jika mereka faham, perkara tersebut mungkin pengetahuan umum, jika tidak, jelaskan atau sediakan pautan (link) di mana pembaca boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenainya.

7. Jangan gunakan terlalu banyak kata kunci (keywords) ataupun menyertakan pautan (link) yang tidak berkaitan
  • Adalah difahami mengapa anda ingin menggunakan kata kunci yang banyak dalam penulisan anda. Namun ingat, pembaca akan mudah membezakan antara teks yang ditulis dengan tujuan memberi maklumat kepada pembaca dengan teks yang ditulis untuk tujuan SEO semata-mata. Letakkan kata kunci dengan strategic, sesuaikan dengan teks, dan jangan sesekali meletakkan pautan yang tidak relevan. Pembaca akan marah sekiranya mereka klik pada pautan dan dibawa ke laman yang tidak relevan.

Semua perkara di atas adalah antara cara yang baik untuk membina keyakinan pembaca blog anda untuk berkunjung semula ke blog anda kerana mereka yakin blog anda sentiasa menyajikan artikel yang bermutu untuk pembacaan mereka. Jangan terlalu fokus kepada pulangan yang banyak dalam masa singkat, tapi fokus terhadap pulangan yang sederhana namun berpanjangan.


Jangan lupa kredit kepada empunya idea ya.

Sumber dipetik dari LUNA LANUN


Malaysia Vs Arsenal

"Yati, nak tiket game Arsenal tak malam ni?"
"Hah?Ada ke?"
"Ada satu extra. Yati pergi la ngan kawan Yati yang dah beli tiket tu"

Huk!Huk!Umpama budak yang mengantuk di sorong kan bantal. Ok2, i know the tittle tak de kena mengena. Bukan nak cerita pasal perlawanan hampeh pasukan Malaysia atau strategi baik pasukan Arsenal. Dok eh. Hamba tak pandai pasal bole ni.

Cuma nak bagitahu seumur hidup hamba ni, ini yang pertama kali hamba menjejakkan kaki ke padang bola sepak (ok, selama ini ada la jejak). What i mean menyaksikan perlawanan bola LIVE gitu. Jadi apabila orang dah nak bagi tiket free (kalau tunggu nak beli sendiri, takkan nya). Apalagi, ambik jela. terima kasih kat Boyfriend si Wani yang sudi memberi tiket kepada ku. Hahah. Lebih-lebih lagi pasukan Harimau Malaya menentang ARsenal. Awesome ok. Haha. Dengan muka jakun nya, sejak datang ke Stadium Bukit Jalil jam 6.30pm, dah sibuk bergambar sana-sini. Hahaha.

Layan!!
Jakun nya aku!
Makan dulu sebelum tengok game. kang lapar.


Ok, saya bukan nak ambik gambar. Nak zoom sebab tak nampak. Haha.

This one is before the match start. So nampak masih kosong.

Sementara game lom mula camewhoring lagi.

Peneman bersama, Miss Grace Ikie.

OK! Game dh nak mula. Jom masuk.
Perlawanan di akhiri dengan Malaysia tewas kepada Arsenal 4-0. Tsk!Tsk! (menangis tak berapa nak esak)


Monday, July 11, 2011

FLAT TO FULL - thebeautydepartment.com

Hye Babes!

Wanna make your hair look volume? Try this easy tips from FLAT TO FULL - thebeautydepartment.com

Come on! D.I.Y!


MyCorps Youth Volunteer

Kementerian Belia dan Sukan mengalu-alukan mereka yang ngin meceburkan diri dalam bidang kesukarelawan di Malaysia. Jadi, siapa yang rasa-rasa berminat untuk berbakti kepada masyarakat dan bangsa sila isi borang yang boleh didapati di bawah :

Sila Klik borang di sini!

Jom jadi SUKARELAWAN!


Tercapaikah matlamat BERSIH?

9hb Julai 2011
Biar apa pun berlaku, semoga semuanya selamat.



Thursday, July 7, 2011

MUSEUM OF ACADEMIC HERITAGE @UKM

Hello peeps!

Just having my lunch, then step by to our UKM's Gallery with my colleagues. To be frank, after 3 years studied at UKM only now i have time to see the beauty & awesome gallery that we have (itu pun sebab sebelah restoran tempat kitorang makan kan).

Share u the views of our gallery. I proud born from UKM as well known also NATIONAL UNIVERSITY OF MALAYSIA!













Welcome to UKM!!


ZIFHILIA - AISHITERU (I LOVE YOU)


LYRIC:
Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku,
saat ku harus bersabar dan terus bersabar,
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit untuk ku jalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang ku berpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana
ooo...

Gelisah saat khabarmu ku curiga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawapan pasti
entah samapi kapan aku harus bertahan
saat kau jauh di sana rasa cemburu
merasuk ke dalam pikiran ku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

walau raga kita terpisah jauh 
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku

kekuatan cinta kita takkan pernahh rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ku ini
akan tulus ai ai ai aishiteru

Bridge :
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa ghairah
oo..uoo..
banyak segala misi dan ambisimu 
akhiri semuanya cukup sampai di sini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali.



Kredit Lirik kepada GUDANG LAGU



Tuesday, July 5, 2011

GARNIER LIGHTENING PEEL-OFF MASK

Hye Babes! Assalamualaikum W.B.T!

Baru balik dari interview Ketua Pengarah jabatan Perpaduan dan Integrasi Negara kat Alamanda Putrajaya bersama Syazwani dan juga Julia. Masa interview dalam 1jam kemudian tamat jam 1 tengahari. Alang-alang dah sebelah Alamanda Putrajaya jadi singgah makan kat sana. Pas makan singgah Watson (banyak tol menyinggah).

Belek punya belek ternampak la pulak peeling mask jenama Garnier.
Kredit gambar pada Musing of a Muse

Harga berpatutan. Dalam RM2.95 satu dan boleh guna dua kali sebab boleh dibahagi dua. Malam ni nak try sama ada ok ke tak. Tunggu result esok. hihihi. Jerawat mula berkurang, harap-harap berterusan.

Ada sapa-sapa tahu nak kurangkan jerawat dan jeragat? :P


Ilmu

kalau tak kerana ilmu,
tidak aku membzair masa,
mengerah tenaga dan juga minda
hanya untuk menjadi insan berjaya.

kalau tidak kerana janji,
tidak aku  masih disini,
mencari mencari dan terus mencari,
ilmu untuk mengisi rohani
dan juga jasmani.

kalau setakat caci dan maki,
masih aku terus berdiri,
di sini
kekal mengabdi diri,
namun hanya DIA yang terus mengerti.





Monday, July 4, 2011

Monday Blues

Assalamualaikum & Salam 1Malaysia.

Pernah dengar tak bila tiba je hari Isnin, mesti kawan-kawan kita atau buka je status kat Facebook korang, kompom akan kuar status bunyi gini :

"OMG!its Monday la. Malasnya nak pergi kerja"

"Monday blues T-T"

"Kenapala cepat betul masa berlalu"

 So do I. Asal je Isnin, malas. Asal je Isnin, ngantuk. Asal je Isnin, kompom kerja makin menimbun-nimbun. Kadang-kadang, rasa sangat malas nak keja. Tapi kalau tak kerja, sapa nak bagi bayar sewa uma, shopping, top-up dan segala bagai (even kebiasaannya, My Deng la yang bayarkan). Walau macam mana sekalipun, tak boleh nak blae kan hari ISNIN. ISNIN hari yang baik. Sebab, selalu semangat kerja semakin tinggi. Sebab? Uma takde line tenet. Jadi all the time kat opis utk check emel, buka facebook dan segala bagai. So.. what bout your monday? o.0