Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, May 16, 2011

Mix & Match

Salam semua. Salam 1Malay, 1Cina, 1India dan 1etnik2 yg ada di Malaysia.

Hari ini kita kongsi tentang Mix & Match pakaian kita.
Mix maksudnya campur dan Match maksudnya padan. pada apa yg Sweety faham (pas ni I akan guna word Sweety sebab lebih proper lagi dari guna bahasa aku kan..), kita campurkan baju-baju yang ada dan padankan mengikut KESESUAIAN tempat, acara dan masa. Bukan main Mix & Match sesuka hati.

Sini ada info menarik mengenai apa itu Mix & Match yg mana ada sesetengah orang tak faham. I get the info from here. Aku..oops, Sweety translate kan dalam bahasa yg mudah untuk difahami oleh korang semua. Sharing is caring kan.. orite, here we go..

1. Tengok dalam almari anda, ada tak pakaian yg anda rasa ana dah tak dapat nak guna dan gayakan. Disinilah fungsi mix n match.

2. Di dalam memilih pakaian yg dipadankan pastikan warna dan jenis kain tidak bertentangan. misalnya, takkan nak pakai seluar satin dipadan dengan t-shirt cotton.. uiiikk..tak kena doh.

3. Pakaian yg murah tak semestinya tak boleh dipadankan dengan pakaian yg mahal.. percayalah, pakaian murah pun ada kualitinya ok, kalau kena dengan cara pemakaiannya.

Dsini Sweety share uols dgn satu pakaian yg Sweety beli di carrefour MiValley ngan harga RM8 je. Stripy black & white.

oh ya, baju kardigan pendek hitam tu beli ngan harga RM10 je kat pasar malam hentian kajang. so nice k, cotton & design is also awesome.

Kalau korang perasan, baju belang n cardigan Sweety inspired from Cotton On. (tak mampu li mahal, murah pn jd).. itu salah satu kuasa alah membeli, menang memakai..=)

orite, dis is how d way i mix & mmatch my baju.

Pix 1: U can go for evening outing
Pix 2: u can go to see concert or events yang boleh membuatkan u rasa cepat panas :)
Pix 3: i owes wear like dat when im watching movie coz tak tahan sejuk ngan aircond.

oh ya, dis cloth warna biru ya. Beli kat Sg Wang ngan harga RM25 je. Belt RM15.

So, apa tunggu lagi. go mix & match ur clothes.

ADioss.





Related Article:

0 intelligent commentors:

Post a Comment

Jom Membebel Sini :)