Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, April 21, 2011

.Kechantekan.

Salam.

Angkat tangan sapa nak jadi chantek? (termasuk aku..). Biarpun muka ini dipenuhi jerawat akibat stress yang terlampau namun itu bukan pematah semangat kerana chantek itu subjektif. ada orang si mata bulat nama chantek. Apatah lagi kechantekan anak Mami yang memang tidak dinafikan, begitu juga dengan hidung terletak pada si dara Cik Mek Molek. namun siapa kata mata Cina pandang (chinese look) seperti aku tak chantek..atau seperti kamu..hahha...

meh kita tengok blog yang membicarakan tentang kechantekan ini. Menarik kerana dia menghimpunkan semua blog yang membicarakan malah menjual (blogshop) apa sahaja peralatan kechantekan khasnya kaum Boonga ;P.

enjoice!


Sunday, April 17, 2011

.Minggu Peperiksaan

Salam.

Semalam pembentangan untuk subjek Komunikasi Keorganisasian telah tamat. Masa untuk memberi perhatian pada subjek peperiksaan. Peperiksaan untuk Subjek Dasar Komunikasi akan berlangsung esok, 18hb. Subjek komunikasi Keorganisasian pula pada 20 hb. selepas itu balik semula pada penyiapan proposal tesis yang mana pembentangan akan berlangsung pada 23hb.

Takut. itu sahaja perasaan yang boelh aku gambarkan. Terkadang terasa masa begitu cepat berlalu. terkadang terfikir begitu banyak masa terbuang selama ini. Manusia tidak pernah belajar dari kesilapan. Itulah aku. Namun, aku sentiasa percaya DIA sentasa memberi peluang pada hambaNya. Segala yang berlaku juga ada hikmahNya. kerna dia Yang Maha Memeberi Rezeki.

Tekanan. Betapa tekanan semakin terasa, cuma bukan ku luahkan dengan tangisan seperti beberaapa rakan ku yang lain. Tekanan aku luahkan melalui penulisan. Ya, blog ini sebagai sandaran dan mungkin aku dekat dengan sang kekasih membuat aku masih merasa dia ada sentiasa menemani. Susah dan senang.

Pulang. Entah, cuti yang panjang ini belum buat aku terfikir untuk pulang. Kerna sebaik tamat minggu exam, banyak kerja yang menanti. Kontrak dengan Dr Chang akan berakhir hanya pada Jun. Jadi aku perlu berusaha keras dan masa inilah aku perlu gunakan masa sebaik yang ada untuk menyipakan tesis ku. aku perlu keluar dari zon selesa.

ya, tinggalkan dulu sebentar dunia blogging. aku akan kembali.

Adioss..


Friday, April 15, 2011

.Potong Rambut or Kerat Rambut




salam.

Selalu kalau nak gi salon, kita akan cakap kita nak potong rambut..ataw dalam english is cut hair..aku tak tahu apsal orans sini (org Semenanjung) suka guna bah
asa KERAT rambut.. takkah kerat tu untuk sesuatu yang sukar untuk dipotong. maksud aku kerat daging ke, kerat baju ka..aarghh..tak paham..k lah..nak sambung buat
keja. esok ada presentation..

owh, jap..nak share aku punya rambut baru. baru potong jap tadi. hmm..selang sebulan 2x aku pi potong rambut. macam cepat je rambut ni panjang..haha..



tengok kanan

tengok kiri

tengok depan


cHHaaakkk....adios :P




Thursday, April 14, 2011

Menulis Kajian Susastera

salam.

Menjadi pelajar Master ingatkan mudah. yalah, subjek tak sebanyak semasa epringkat Ijazah Sarjana Muda dulu, masa pengajian pun kurang daripada 2 tahun, masa sengang yang banyak, tak payah fikir kerja dan macam-macam lagi. Rupanya..hmmm...sukar!!

Bila dah mula menulis proposal, banyak lagi yang perlu difikir.. (bukan fikir maslah politik yang melanda negara ya). Fikir bagaimanan nak menulis dengan baik dan sebagainya. apa ya tips yang boleh membuatkan idea kita menarik dan berkembang dengan baiknya??hmm.. itu belum lagi bila membuat kajian susastera.. mem baca isinya satu hal dan menulis review dan ulasannya pun satu hal..nak petua??

rujuk blog ni..meneraik. Menulis kajian susastera dengan baik.

Selamat Membaca.


Tuesday, April 5, 2011

.World Invasion: Battle Los Angeles



salam.

dah tengok wayang? hmm, dlm kesibukan aku membuat proposal tesis yang semakin hampir datelinenya sempat lagi singgah Wangsa Walk untuk menonton wayang. Tak tahu lah kenapa aku tak pilih filem Hikayat Merong Mahawangsa meskipun banyak yang menceritakan kehebatan filem tersebut. ok, maybe ada yg cakap aku tak sokong filem tempatan. atau mungkin ada yang cakap aku skema or what so ever.

bukan tak nak tonton. tapi tak minat. spaa kata aku tak tonton filem tempatan kat panggung wayang? antara filem Melayu yang aku tonton Lagenda Budak Setan...(hmm..ok, tu jel a kot).
entah, atau aku nk kata aku tak minat epik story..hmm..lupakan.

nak cerita kat sini ialah tentang filem BattleInvasion ni. Aku tak tahu pelakon, sebab kadang menonton filem bukan pelakon yang menjadi tarikan untuk aku memilih filem. tapi jalan cerita dan design pada poster iklannya.. kalau menarik, aku beli tiket. kalau tak..hmmm, tgk pada sinopsis lah. cerita pada peringkat permulaan agak susah la nak faham. tapi filem aksi, mimik muka dan para pelakonnya memang superb. mmg la ada unsur pengagungan barat dan unsur tak logik juga.. daripada berjuta-juta org umat manusia yang diserang oelh alien yg superb canggih boleh tak mati?? hemm.. biasalah, cerita omputih memang banyak mengagungkan AMerika..

Tak percaya? Percayalah.