Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 30, 2011

.Jom cuci mata di Internet

.salam

dah lama aku tak update blog. yah, bukan setakat sibuk dgn kerja malah dengan assignment yg lambat tol nk siap..hmm...tapi, nk share sikit blog-blog terbaru yang menarik untuk dijenguk. Of coz mengenai fesyen yah.


dalam masa yg sama sempat lagi menjenguk Dataran Merdeka. Ada event menyambut ulang tahun Harian Metro yang ke 20 tahun. enjoisss..



payung amat penting

payung lagi...

emm..ok..dia pon nk jugak bergambar dgn payung...

sempat pose jugak..



Saturday, March 12, 2011

.sambungan ke II (Lemah berbahasa Inggeris)

3) adalah menjadi sesuatu yang memealukan apabila kita gagal menunjukkan keyakinan apabila berucap di hadapan audiens. hakikat sebenarnya, pelajar IPTA boleh berbahasa Inggeris sekiranya sentiasa mempratikkan kemahiran tersebut nbersama rakan-rakan.

Bukannya ingin menyombong, aku sendiri bukanlah fasih sangat untuk berbahasa Inggeris. Tapi aku sering mencuba dan tidak pernah merasa malu walau terdapat kesalahan pada grammar atau pronounce nya. sebab kita semua masih dalam tempoh belajar.

percayaalah, tidak salah kita mencuba untuk ke arah yang lebih baik dan memajukan bangsa di mata antaraangsa..

adiooss..


Friday, March 11, 2011

.kelemahan berbahsa Inggeris

salam all.
semalam aku pergi mesyuarat kali pertama bagi Persatuan Siswazah UKM. tak tahu kenapa rasa macam rajin sangat nak melibatkan diri dengan persatuan-persatuan nih (macam lah banyak masa kan..). tapi itu bukan jadi persoalan aku disini. melangkah masuk ke dalam dewan kuliah 3F.201, mak aih...banyak nya kerusi kosong.. dan sadisnya dipenuhi dengan siswazah luar negara (termasuklah Indonesia ye) berbanding siswazah tempatan (Macam aku la). itupun yang ada sebab mereka adalah penganjur persatuan terasebut yakni bekas presiden dan ahli-ahlinya.
aku bukan lah mengkritik dan ini pandangan aku selaku pemerhati sepanjang pemilihan itu berlaku.
1. apabila diminta mencalonkan calon-calon bagi Presiden, ramai yang ingin mengekalkan tampuk pemimpin yang sedia ada tetapi pada pandangan aku dan semestinya siswazah luar negara adalah bekas Presiden itu tidak fasih berbangsa Inggeris.
2. bukan untuk mengatakan bahawa aku fasih dalam bahasa Inggeris, tetapi apabila semakin ramai (bagi aku kroni2 yg lama) mencalonkan calon masing2 itu adalah tidak wajar kerana akan wujud ketidakseimbangan kepada pelajar antarabangsa yang ingin suara mereka didengari. Itu mewujudkan satu persoalan di mana adakah mampu seorang Presiden itu kelak memimpin tampuk kepimpinan dengan mewakili semua pelajar siswazah termasuklah siswazah antarabangsa?
3. akan sambung kemudian..


Sunday, March 6, 2011

.Naik Pangkat

Salam & Hello.

Naik pangkat? Jangan ucap tahniah pada diriku, tapi pada deng2 ku (deng-deng masuk nya sayang dlm bahasa Sarawak). Yes, deng-deng naek pangkat. Tahniah buat deng-deng. Tapi aku tak tahu aku harus gembira atau sedih. Gembira sebab tandanya aku boleh kahwen.. sebab itu syarat yang aku berikan padanya.

“Kalau deng-deng nak kwen dengan me, deng-deng mesti naek pangkat.”

“Lambat lagi lah deng-deng nak kwen kalo mcm tu”.

“Lambat atau cepat, DIA yang akan tentukannya.”

Mungkin ALLAH ingin memudahkan urusan kami berdua daripada banyak melakukan dosa berbanding pahala ketika bercinta. Mungkin DIA juga tahu deng-deng tidak akan dapat memenuhi keperluan wanita ku (dari segi material ya) kerna SHOPAHOLIC ku tidak akan dapat dipenuhi olehnya dengan gaji nya sekarang. MAAF, aku bukan memandang rendah mereka yang bergaji kecil. Ya, aku bangga dengan deng-deng. Sentiasa memenuhi keinginan dan mengisi keperluan aku meskipun terpaksa makan megi kerna ku.. aku SELFISH? Ya. I am. Tapi sekurangnya akhirnya aku berjaya menggerakkan dirinya untuk terus berusaha mengubah hidup demi orang tersayang. Deng-deng Berjaya melakukannya. AKU TUMPANG GEMBIRA.

Tapi apa yang tidak menyenangkan hati ku ialah dia akan pergi menjalankan kursus. Mungkin sebulan atau dua bulan atau paling alma tiga bulan. Bukan tempoh itu yang merisaukan ku. Saat dia jauh untuk pergi menjalankan kursus pun bukan itu kerisauan ku. Tap apa yang merisaukan adalah bila dia akan dipostingkan keluar daripada Kuala Lumpur. Itu merisaukan aku. Aku tak ingin berjauhan darinya. He’s my soul, my eyes n my breath. Siapa yang nak temankan gi tgk wayang? Temankan aku shopping? Yg cucikan kereta aku? Ya, yg plg penting dia takkan merasa masakan ku? Aaarghhh… aku tension….

Adioss.


Thursday, March 3, 2011

Jumpsuit

Salam & Hello!
Mac datang lagi. cepatnya masa berlalu. Tik! Tok! Tik!. Aku rasa satu kerja pon masih belom progress. dengan assignment due date Kak Gee pada 09.03.2011 membuat otak dan jantung ku berdegup 120km/j (standard Kelisa aku lah tu drive selaju itu). Keja sebagai RA Dr. Chang takde lah terganggu sangat since banyak assignment kena buat.. lega sebab Dr Chang memahami (dia sgt cepat buat krja. his a good thinker u know ;P)

semalam pakai jumpsuit. yang tak tahu jumpsuit, nih tgk bwh.


Aku punya jumpsuit takde satu pon style di atas. tp nk tunjuk gambar kan. Bila 1st try pakai jumpsuit di kelas, i got 4 comments. "yati have a taste", "U look cool la wearing dis dress", "cantek la baju yati" and last yg buat aku geram

"bila yati beli baju nie?"
"baru beli, baru dua kali pakai."
"Tipula."
"kenapa plak??"
"baju nie fesyen masa abg mula-mula dulu."
"errrrrr?????"

Ok. jumpsuit memang bukan the latest fesyen. ia bermula sekitar 1980an, itu kalu kat US la. Klu kat sini, im not so sure. Actually, aku bukanlah tahu sgt perkembangan fesyen, just pakai whatever aku tgk sesuai utk aku pakai.. sometimes fesyen yg lama like kebaya pon dh jd recysle fesyen di zmn skrg. samalah mcm jeans ke, polka dot dresss ka dan sewaktu dengannya..hmm..

i gueess itu je. kali ni nk kongsi blog yang menarik utk dikongsi bersama.. Sorry, its not fashion blog kayh ;)
http://metricsman.wordpress.com/