Iklan Di Sini

Our Journey of Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, February 13, 2017

Travel Pertama 2017 : Pulau Perhentian

Tak pergi lagi. Bakal pergi. Masa cuti Thaipusam, ingatkan nak balik Sarawak. Survey2 tiket, sekali tiket ke Kota Bharu ada murah. So beli utk 2 org ke Kota Bharu, sbb nk gi Pulau Perhentian. Tapi bukan sekarang, bulan 5 hahaha. Cuma nak catat sebagai panduan siapa2 nk ke Pulau Perhentian.

Tiket ke Kota Bharu pergi RM43, balik RM33. Kos seorang RM76 total laki bini RM158.
Tiket husband KCH-KL-KCH pergi balik RM150. So total tiket RM308.

Cuma sekarang ngah decide nk amik pakej travel atau main backpackers je. Heheh. Teringat masa ke Langkawi. We both redah je. So far travel x pernah amik pakej lg. What say you?




Sunday, February 12, 2017

TTC : Rawatan Kesuburan di LPPKN

Assalamualaikum dan Hello!

Dah lama tak menulis di blog ini. Its been a lon long time ago. I guess nak start balik, sebab nak buat my journey on Trying To Conceive #TTC

After my 4 years marriage, now entering 5th baru nk tergerak hati to take this issue seriously. I guess i should leave my enjoyable life to parenthood life eventhough me and my husband masih in a long-distance relationship. Sighhh.

By the way, back to the story. I call LPPKN KL last year. Tak tau masa tu tiba2 tergerak hati nak kol. Sbb for the pas 2 years ago pernah 2-3 kali call nak buat appointment tapi sllu penuh. End up guve up. Tapi bila dah mcm serius nk cuba tahun ni, then tergerak hati kol terus dpt. 

So 1st appointment pd 6th Jan x silap. Bila dah dapat tarikh, terus kol husband utk beli flight ticket from kuching. Me work at Bangi, and once a month we both meet up. Huhuhu. Ok, masa hari appointment, akan buka fail kita laki bini. Masa ni, my husband kena buat sperm test and result pun dpt ms on that day. Cepat je, everything settle from 9.30 am till 12 noon. Sebab yg si isteri cuma diinterview by nurse je dulu. Nurse tanya semua details yg uols kena jawab jujur na.

My husband sperm test result is normal. Xde masalah pun. And i guess, masalah is from my side. I got fibroid. Tp i x bgtau nurse pun cause i nak everything re-check and re-confirm with another doctors pula. Sblm ni buat TTC sekerat jalan kat az-zahrah Bangi. Tp consultation doctor tersangatlah tiada penyelasaian. Dah la bayar mahal. 

Then, nurse bg referral letter utk buat hsg. Hsg kena buat masa hari ke 10 selepas period. So bila period hari pertama, terus kol hospital or klinik utk buat rawatan hsg. LPPKN bg juga klinik yg dorang cadangkan, tp kat KL. so i decide nak buat kat kpj. Memandangkan masa 1st day appointment i dh period, so kena tunggu next cyle lak. Kalau ikutkan boleh je buat appointment hsg hari tu since i mmg period hari ke 10, but im not ready yet. Sbb dgr2 mcm sakit. Uhuhuhu. 

Settle consultations me and husband pun buat bayaran. Total rm60 je byr utk registration and sperm test. So next tunggu period.

Done. Semoga lepas ni dipermudahkan. Amin.


Thursday, May 12, 2016

Its been a while

Salam.

Hi. Its been a while i'm not writing here. Woke up this morning, suddenly tiba² teringat my blog. Years ago, i use this blog to be my so called daily life diary. To express my feelings, emotions and anything. How i miss those time yg i can write anything.

So many things happen in my life but only one thing had change my life. So many years i survive till one thing comes ànd switch and trigger the bad side of me. Its hurt, very hurt. But i know, it is my mistakes too.

I am glad that i have my husband who always be at my side. We fight, we yelled each other. He cried and i cried. I know the weaknesses of him is me and his strength also me. And i cant believe i become the one who be a thorn. Husband, i hope you will read this (on which x tahu la dia baca ke x cause he maybe forgot that his wife ada blog selama ni).

"Kau terima aku seadanya. Kau layan aku seperti ratu. Aku balas dgn dusta, aku balas dgn tidak setia. Kau masih sabar melayan karenah aku atas paksi setia. Duri yg menusuk hatimu, aku tak pasti dalamnya sampai mana. Pisau yg menghiris dirimu, aku tak pasti lukanya di mana. Aku istermu yg khilaf, terleka dgn kemasyuran dunia. Terlupa adanya syurga dan neraka. Maafkan aku. Aku syg kamu pemegang kunci hatiku. Genggamlah sekuatmu. Jgn buay duplicate.  "

Ikhlas,
Meme